TÁBOROVÝ UHLÍK

8.9.2019 11:15 TÁBOROVÝ UHLÍK
„Vláda republiky nařizuje podle čl. II ústavního zákona zmocňovacího ze dne 15. prosince 1938, č. 330 Sb. z. a n.: § 1. Zřízení kárných pracovních táborů…“
(Vládní nařízení č. 72/1939 Sb. ze dne 2. března 1939 o kárných pracovních táborech)
Kárné pracovní tábory byly, jsou a budou zřízeny k vykonávání všeobecně prospěšných prací s pracovní dobou nejméně 48 hodin týdně, přičemž se věnuje přiměřená doba také občanské výchově (§ 3). Do kárných pracovních táborů byly, jsou a budou zařazovány kromě osob práce se štítících, které dovršily 18. rok věku a nemohou prokázati, že mají řádným způsobem zajištěnu obživu, také osoby, které jsou hrubě neukázněné nebo které úkoly jim uložené vykonávají úmyslně nedbale (§ 4). Osoby, zařazené do kárných pracovních táborů, nemohou býti propuštěny před uplynutím 3 měsíců (§ 6).
„I want Europe to become the first climate-neutral continent in the world,“ prohlásila nová šéfka Evropské komise krátce před svým zvolením. V prvních 100 dnech svého vládnutí oznámí takzvaný European Green Deal, jehož součástí bude dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050, a to právními prostředky. Její agenda pro Evropu uvádí:
„I will propose a European Green Deal in my first 100 days in office. This will include the first European Climate Law to enshrine the 2050 climate-neutrality target into law.“
Všichni uhlíkoví delikventi budou podle práva zařazeni do kárných pracovních táborů jako osoby 3. třídy – uhlíkově hrubě neukáznění. Za dobré chování (polykání uhlíku) budou moci být přeřazeni do druhé třídy a při dosažení 1. třídy (uhlíkoví neutrálové) a uplynutí 3 měsíců budou moci být propuštěni.
Dopustí-li se napravení delikventi po propuštění z kárného pracovního tábora uhlíkového deliktu, bude jim uhlík nadobro odebrán.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.