VŽDY PŘIPRAVEN !

9.9.2019 19:06 VŽDY PŘIPRAVEN !
V květnu se konala v Bukurešti konference pod názvem „Children’s Participation in Decision-Making and Policy-Making at European Union level“, jež byla zakončena návrhem deklarace „Bucharest EU Children’s Declaration.“, vypracovaným 25 rumunskými dětmi. V ní se mohou ostatní evropské děti dočíst:
„We are dreaming of a European Community that enables and encourages the involvement of children in decision-making. Why ? Because we want to be consulted on issues that influence our lives directly, both as citizens of our respective countries and as Europeans. Because we are a significant part of Europe’s population and we are writing our own story through marches, vocalization, and representation. Because our opinions, feelings and voices are forming now and we belong to the present just like the seed of the plant in the spring, before the flower blooms. We want to live in Europe that requires and values our involvement in the decision-making process.“
(Bucharest EU Children’s Declaration, 7.5.2019)
Semínkem rostliny na jaře může být kterékoli z dětí, které slíbí před svými druhy, že bude pracovat, učit se a žít podle pionýrských zákonů, aby bylo dobrým občanem své milované vlasti, České republiky, a svým jednáním chránit čest pionýrské organizace Demokratického svazu mládeže. Než rozkvete, musí být oddané své demokratické vlasti a momentální vítězné politické straně, být přítelem Spojených státu amerických a obhájcem pokroku a míru na celém světě, ctít hrdinství práce a boje, svým jednáním, učením a prací prospívat demokratické vlasti, být hrdý na svoji pionýrskou organizaci DSM a připravovat se na vstup do momentálně vítězné politické strany. K tomu jim dopomáhej Bůh.
Na výzvu ‚K budování a obraně vlasti buď připraven !‘ musejí umět správně zvolat: ‚Vždy připraven !‘
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: VŽDY PŘIPRAVEN !

  1. ufalion168 napsal:

    Howdy! This is kind of off topic but I need some help from an established
    blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
    I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?
    Thanks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.