GENETICKY MODIFIKOVANÉ DÍTĚ

30.8.2016 20:35 GENETICKY MODIFIKOVANÉ DÍTĚ
Před patnácti lety uveřejnil internetový zdroj zprávu o tom, že bylo „vypěstováno“ geneticky modifikované dítě, a to tak, že do vajíčka matky byl vložen genetický kód třetí osoby. Po roce bylo potvrzeno, že dítě obsahuje tři genetické kódy. Internetový zdroj nesleduji a nemám k němu ani kladný, ani záporný vztah, tudíž zprávu nehodnotím ani jako pravděpodobnou, ani jako nepravděpodobnou.
Ze zdroje, ke kterému mám kladný vztah, ovšem vím, že genetické pěstování lidí jsme zahájili již během druhé světové války a čile jsme v něm pokračovali i po porážce a domnělé eliminaci genetických pionýrů. Praktické zkušenosti se za více než půl století jistě prohloubily, už proto, že investoři těchto pokusů kašlou jak na názory různých etických komisí, tak vatikánského stolce.
Dnes, po patnácti letech, jsou genetické výpěstky již v reprodukčním věku. Strom života se může větvit. Na jedné větvi lípy vyrostou ořechy a na jiné větvi uzrají třešně.
Geneticky neupravená fantazie, mrcha, začíná svoji práci.
Především bych chtěl, aby moje dítě mělo dokonalé smysly. Pročež požaduji vsázku genetického kódu ostříže, aby skvěle vidělo. Dále požaduji vsázku genetického kódu netopýra, aby skvěle slyšelo. Také požaduji vsázku genetického kódu psa, aby skvěle třídilo pachy. Při pohledu na našeho kocoura požaduji vsázku genetického kódu kočky, aby dítě skvěle rozlišovalo chutě. A také požaduji vsázku genetického kódu kterékoli popínavé rostliny, aby dítě skvěle hmatalo. Jako návdavkem může dítě získat skvělý smysl pro vnímání magnetického, elektrického nebo gravitačního pole či tepelného záření.
To by v tom byl čert, aby dítě nevzali do výběrové základní školy !
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.