ZÁKON ŠACH-MATU

31.8.2016 20:41 ZÁKON ŠACH-MATU
Motto:
„Šéf školského výboru Sněmovny Jiří Zlatuška (ANO) v médiích usoudil, že vyhodit Konvičku z práce na vysoké škole, jak si v různých fórech čtenáři přejí, asi jen tak snadno nejde.“
Návrh Zákona šach-matu má velkou naději projít poslaneckou sněmovnou, neboť na něm panuje shoda napříč politickým spektrem, tj. od lavice A1 přes lavici C2, B4, D3, F2, G4, E5, F7 až po lavici H8, tzv. shoda napříč koněm. Zákon bude projednáván jako přílepek k Zákonu o zrušení světla.
Do médií uniklo paragrafové znění Zákona šach-matu:
HLAVA IV
SKONČENÍ PRACOVNÍHO POMĚRU
Díl 4
Okamžité zrušení pracovního poměru
§ 55
Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců, nebo byl-li ÚOS shledán podezřelým z veřejného podněcování k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob.
V důvodové zprávě je vysvětlen význam ÚOS:
Prvořadým úkolem Úradu na ochranu svobody je ztotožnění osob, které jsou potenciální hrozbou pro naši mladou demokracii. Těmito osobami se rozumí všichni, kteří brání, aby se společnost pohybovala v tom směru, který byl určen a vytýčen, tedy ve směru zvýšení efektivnosti ekonomiky, provedení strukturálních změn, zabezpečení stability naší země, stability vnitřního trhu, řešení sociálních problémů bytových, zdravotních, školských a jiných. Prvořadým úkolem Úřadu na ochranu svobody je pomoci upevnit kapitalismus, rozvinout ho a dát mu novou základnu spravedlnosti.
Přece to asi jen tak snadno půjde.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: ZÁKON ŠACH-MATU

  1. Botjyl napsal:

    order generic nizoral – itraconazole online order sporanox 100mg for sale

  2. Dcqcof napsal:

    order famciclovir 250mg generic – oral famvir 250mg valaciclovir buy online

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.