NESPRÁVNÉ POUŽITÍ ŽIVOTA MŮŽE ZABÍJET

29.8.2016 20:54 NESPRÁVNÉ POUŽITÍ ŽIVOTA MŮŽE ZABÍJET
K pravidelné večerní kávě jsem si dopřál obligátní cigaretu a obligátní myšlenkovou relaxaci, spočívající v úlevném myšlení na nic. Převracel jsem krabičku v ruce a nezúčastněně četl „Kouření vážně škodí Vám i lidem ve Vašem okolí“ na jedné straně a „Kouření může poškodit sperma a snižuje plodnost“ na druhé straně. Byl jsem rád, že tentokrát mě nic nezabíjí.
Nicméně, úlevná myšlenková relaxace vzala za své. Závity se roztočily.
Vím, že JT International spol. s r.o. nemá důvod dbát o moje zdraví, natož pak starat se o moje spermie. Varovné nápisy na krabičce jsou umístěné zdánlivě z popudu varujícího ministerstva zdravotnictví, ovšem soudný kuřák i nekuřák tuší, že funkce nápisů má dalekosáhlé právní účinky, využívané zejména výrobci cigaret. Umístění varovného nápisu vyviňuje výrobce ze sankcí v případě soudní pře s nemocným kuřákem. Příklady soudních sporů vykazují typický průběh: na co si milý nemocný spotřebiteli stěžuješ, když jsme tě na lenivost spermií (rakovinu plic, zpomalený krevní oběh, stárnutí kůže, atd.) dopředu upozornili.
Zítra si k snídani koupím rohlík, jogurt a jablko.
Na rohlíku není žádný varovný nápis, ani na jogurtu a ani na jablku. Nemusí být, i kdyby mi rohlík, jogurt a jablko mohly poškodit sperma a snížit mi plodnost. V případě soudního sporu se Spojenými syntetickými mlýny s.r.o., se Spojenými syntetickými kravíny s.r.o. a se Spojenými syntetickými skleníky s.r.o. bych mohl vysoudil majlant. Spojení syntetičtí právníci by pravděpodobně zkoumali, zda-li jsem rohlík, jogurt a jablko konzumoval v souladu s návodem k použití. Zda-li jsem si rohlík nestrkal do ucha, jogurt si nelil do očí a jablko si necpal někam. Prostě a jednoduše jsem rohlík, jogurt a jablko snědl a potvory spermie hodily záda.
Zítra po snídani pojedu autem do zaměstnání.
Na autu není varovný nápis „Vaše auto může zabíjet“ a tedy auto použiji v rozporu s návodem k použití, že mám v zájmu ochrany svého života odmontovat kola a auto postavit na špalky.
V zaměstnání budu pracovat.
Na vstupní bráně není varovný nápis „Práce může zabíjet“ a tedy budu pracovat v rozporu s návodem k použití, že mám v zájmu ochrany svého života pracovat jen pro dosažení štěstí.
K pravidelné večerní kávě si zítra dopřeji jen obligátní myšlenkovou relaxaci, neboť cigaretu v souladu s návodem k použití rozpustím v louhu sodném a za trvalého mírného míchání vyliji do toalety.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.