PUTINŮV AGENT

Všímáme si, jak se slovo „válka“ stalo běžnou součástí naší mluvy, podobně jako počasí. V jedné větě se bavíme o tom, jestli bude zítra horko, a ve druhé větě o tom, jestli zítra narukujeme (tj. bude-li zítra zatraceně horko). Válka nám v ústech a v mysli zdomácněla, tudíž až přijde, nebudeme zas až tolik překvapeni.

Abychom se ještě lépe připravili na nevyhnutelné, musíme si do úst a mysli vložit další slova, odpovídající realitě. V politickém žargonu se tomu říká „být Putinovým agentem“. Problém je v tom, že řada z nás neví, jak se stát Putinovým agentem. Zde je návod.

Kariéra Putinova agenta začíná vcelku nepřekvapivě žádostí, zaslanou personálním agenturám. Pro ten účel si připravíme životopis se standardními osobními údaji a se zdůvodněním, proč právě my máme kvalifikaci a osobnostní předpoklady pro pozici Putinova agenta. Poté vyčkáme, až nás nějaká personální agentura osloví.

Paralelně je možné obeslat tisková média s žádostí o zveřejnění inzerátu Hledám práci jako Putinův agent, zn. Proškolení vítáno. Můžeme také rozšířit informaci o tom, že hledáme práci Putinova agenta, mezi svými známými, v hospodě či u praktického lékaře. Pak nezbývá, než čekat na svou příležitost.

Nesmíme se nechat otrávit tím, že se nám týdny a měsíce nikdo neozve. Volných pozic Putinova agenta zřejmě není na pracovním trhu přebytek. Možná Rusko ani nemá zájem o Putinovy agenty v Česku. Kdybychom nedejbože pozici Putinova agenta nezískali, neklesejme na mysli – na válku se můžeme připravit i jinak. Třeba tím, že budeme pravidelně doma leštit kvér nad zvlhlým obrázkem Putina.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.