GORDICKÝ UZEL

28.2.2016 11:26 GORDICKÝ UZEL
Absolvoval jsem vzrušenou debatu na téma, zda vystoupit či nevystoupit z Evropské unie. Každý se měl vyjádřit, jak by hlasoval v referendu. Sdělil jsem svůj názor a hned dodal, že nepovažuji za nutné svůj názor obhajovat. Úplně postačí, když se můj hlas započítá.
Neochota k obhajobě měla prostý důvod: není co obhajovat. Jedná se o gordický uzel.
Rozhoduji-li se, zda rozpustíme včelařský spolek, který mi poskytuje desetiprocentní slevu na med, rozhoduji se o tom, zda zítra slevu dostanu nebo nedostanu. Pokud nerozpustíme spolek, slevu dostanu. Pokud spolek rozpustíme, slevu nedostanu. Rozhoduji se ze znalostí důsledků svého hlasování.
V případě referenda o vystoupení z Evropské unie důsledky svého hlasování neznám a ani je znát nemůžu. Proto nemůžu mít relevantní argumenty, které by moje hlasování odůvodnily. Argumentů můžu mít milión, ale relevantní žádný. Musím tedy pro hlasování o vystoupení z Evropské unie vytvořit stejné podmínky jako pro hlasování o rozpuštění včelařského spolku. Pak své hlasování můžu zdůvodnit.
V případě, že vystoupíme z EU, přestěhuji se do města Sidu na Ostrově svaté Isabely. Dopadne-li hlasování ve prospěch setrvání v EU, přestěhuji se do města Sepi na Ostrově svaté Isabely. Ostatní hlasující rovněž dostanou nebo nedostanou med se slevou a tudíž se rovněž přestěhují do města Sidu na Ostrově svaté Isabely nebo do města Sepi na Ostrově svaté Isabely.
Nyní mám nejméně dva důvody, jak hlasovat.
Až budu po referendu stát u nádražní pokladny a dožadovat se cestovního lístku na Ostrov svaté Isabely, snědá pokladní za okýnkem vykřikne: „Evropo, zavíráme !“ a gordický uzel rozetne roletkou.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: GORDICKÝ UZEL

  1. Zxhbzk napsal:

    digoxin 250 mg for sale – digoxin online order furosemide 40mg drug

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.