JAK JSEM SE STAL GLOBALISTOU

29.2.2016 22:33 JAK JSEM SE STAL GLOBALISTOU
Když velikost mého majetku převýšila stonásobek součtu státních rozpočtů evropských zemí, začal jsem se nudit. O koupi Evropské unie jsem ztratil zájem a nic dalšího, co by bylo k mání, mě nepřitahovalo. Zajímavé hračky byly cílem jiných zájemců, kterým jsem se nemohl rovnat. Pozoroval jsem z okna skromného příbytku zapadající slunce a přemýšlel, čím zaplním zbytek života, než se jeho orbita zkříží s horizontem.
Roztočil jsem glóbus, a až se poledníky slily do šedé, vrazil jsem do něj nůž. Napotřetí se ostří zabodlo do souše. Země, zasažená ocelí, se jmenovala Kratochvíle.
Skoupil jsem velké množství kraťáků – měny země Kratochvíle. Kraťáky jsem směnil za zlaťáky a krátkými prodejemi jsem přinutil pokleknout šéfa centrální banky a prosit boha o odpuštění za všechny spáchané i nespáchané hříchy. Když byl kurz kraťáků vůči zlaťákům poloviční, směnil jsem zlaťáky zpátky za dvojnásobné množství kraťáků. Pak jsem znovu roztočil glóbus a tak stále dokola.
Jednou se nůž zabodnul do Georgie.
Religiózní země poskytují obzvláště vydařená představení za boží odpuštění, tudíž jsem se velice těšil na tyátr. Nečekaně ovšem přišla pozvánka, abych se dostavil na Jekyll Island.
Proti mně seděli pánové Aldrich, Andrew, Davison, Norton, Strong, Vanderlip, Warburg a Morganova bytná a tahali ze mě rozumy po celých devět dní. Celých devět dní jsem odolával. Přišlo mi totiž hloupé prozradit, že nesleduji žádný skrytý cíl a že nemám žádný tajný plán. Že se prostě jen nudím a bavím se s glóbusem (anglicky ‚globe‘). Před bytnou jsem se ale podřekl. Ta to pak zkomolila a vyslepičila Glassovi s Owenem a globalismus byl na světě.
Tak jsem se stal globalistou. Je to hra s glóbusem.
Glóbus už je hodně rozpíchaný, ale co na tom. Je to skvělá zábava.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.