FINÁLNÍ KULATÝ STŮL

Nezadržitelně se blíží doba, kdy se buď zapouzdříme, nebo začneme s Ruskem vyjednávat. Bedlivě sledujme, jak se čeští politici zapouzdřují. Jak zesilují svá protiruská vyjádření, prodchnutá nenávistí, a jak se pouzdro nad nimi zavírá. Současně budeme odhalovat ty, kteří se ještě úplně nepomátli a nechávají si otevřená vrátka. K jednání s Ruskem budou totiž nominováni jen politici s otevřenou myslí.

Až dojde na výběr vyjednávací delegace, nemusí to být v historicky profláknutém stylu „o nás bez nás“, mohou tu být osobnosti, kterým Rusko neukáže vztyčený prostředník.

Dohadování o složení vyjednávací delegace se protáhnou hluboko do noci. Je takřka vyloučeno, aby byl delegován někdo ze stran současné pětikoalice, s výjimkou několika málo členů ODS. Ti ostatní budou jen povykovat před zavřenými dveřmi. Sarkasticky bude možná navržen Alexandr Vondra jako prvotřídní znalec ruštiny, případně Pavel Novotný jako příkladný milovník všeho ruského. Miroslava Němcová by jim svítila na cestu jako vždy se orientující světluška.

Všichni příčetní vědí, že u finálního kulatého stolu bude Rusko sedět. Držme si palce, aby to nebylo v Mnichově.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.