DRUHÁ DOHODA

Podpis Dohody mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o spolupráci v oblasti obrany vyvolává zbytečné emoce. Kdyby se vedení ministerstva obrany rozhodlo zveřejnit obě smlouvy, ušetřilo by si spoustu zlostných a nenávistných komentářů.

Druhá Dohoda mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o spolupráci v oblasti obrany se jmenuje Druhá dohoda mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o spolupráci v oblasti obrany a její text obsahuje:
Česká republika a Spojené státy americké („Spojené státy”), dále jen „strany“ společně a „strana“ jednotlivě,
berouce v úvahu, že ozbrojené síly České republiky („ČR“), jejich závislé osoby a dodavatelé mohou být přítomni i na území Spojených států („USA“) a že účelem takové přítomnosti ozbrojených sil ČR je zvýšit úsilí stran o podporu míru a bezpečnosti v oblastech společného zájmu a prospěchu a podílet se na společném úsilí v oblasti obrany,
se dohodly takto:

ČLÁNEK 1
ROZSAH A ÚČEL
1. Tato Dohoda stanoví rámec pro posílenou spolupráci mezi Českou republikou a Spojenými státy v oblasti obrany a bezpečnosti a doplňuje podmínky stanovené v NATO SOFA, které upravují přítomnost ozbrojených sil ČR a jejich závislých osob na území USA, jakož i přítomnost a činnosti dodavatelů ČR na území USA.
2. „Dohodnutá zařízení a prostory“ označuje zařízení a prostory na území USA, jejichž soupis je obsažen v příloze A této Druhé dohody, poskytnuté Spojenými státy podle podmínek této Druhé dohody ozbrojeným silám ČR, dodavatelům ČR, českým dodavatelům, závislým osobám a dalším osobám podle vzájemné dohody.

PŘÍLOHA A
Dohodnutá zařízení a prostory
· Davisova-Monthanova letecká základna
· Hollomanova letecká základna
· Randolphova letecká základna
· Logistické centrum Fort Davis
· Vojenský výcvikový prostor Big Band National Park
· Vojenský výcvikový prostor Coronado National Forest
· Vojenský výcvikový prostor Anza Borrego Desert State Park
· Vojenská posádka Del Rio
· Vojenská posádka Rio Rico
· Vojenská posádka El Centro

Naši američtí přátelé se na nás mohou spolehnout. A ti zlostníci a nenávistníci ať jdou sakra do prdele.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.