ÚBYTEK VĚŘÍCÍCH

Jak to komunisti dělali, že uměli opozici převálcovat ? Co děláme špatně ?

Přestože média jedou drtivou propagandu 24 hodin denně 7 dní v týdnu, hlouček věřících se stále zmenšuje. Někde musí být chyba. Komunisti ovládali veškeré tiskoviny, ovládali televizi i rozhlas, stejně tak i dnes vládnoucí klika ovládá veškeré tiskoviny, televizi i rozhlas. Komunistická opozice žila v podzemí a domlouvala se výhradně pomocí cyklostylu, přičemž dnešní opozice žije rovněž v podzemí a domlouvá se sice modernějšími prostředky, ovšem s účinností cyklostylu. Fakt, že hlouček věřících se přesto tenčí, nemůže být způsoben efektivností současné opozice. Důvod musí být někde jinde.

Tajné služby poskytují vládě všelijaké zprávy o podvratné činnosti podzemní opozice, ale návod, jak zvrátit úbytek věřících, ve zprávách nenajdeme, alespoň tedy v té veřejné části zpráv. Co je obsaženo v utajené části zpráv, se můžeme jen dohadovat. Je-li v ní obsažen návod na zvrácení tendence v úbytku věřících, pak jej vláda aplikuje špatně. Měli bychom se poučit z komunistické praxe.

Bezpečně fungovalo heslo „Se Sovětským svazem na věčné časy“. Všichni jsme mu povinně věřili. Podobně dnes můžeme věřit heslu „S Evropskou unií na věčné časy“. Komunistům fungovalo heslo „Bez práce nejsou koláče“, kterému jsme dokonce chtěli věřit. Chceme-li dnes více věřících, popularizujme heslo „Bez práce jde všechno snáze“. Do třetice známe komunistické heslo „Mládí vpřed“. Mládež dnes na stavbách v akci Z nepotkáme, přitažlivější bude heslo „Mládí do zákopů“. První výsledky nové akční politiky by se mohly projevit nejpozději v příštích parlamentních volbách. Zprávy tajných služeb by mohly kvitovat nárůst počtu předplatitelů tiskovin a dobrovolná navyšování koncesionářských poplatků.

 V tajné části zpráv by se místo hesla „Ani zrno nazmar“ mohlo objevit návodné heslo „Ani ránu nazmar“. Všichni se pak manifestačně sejdeme v prvomájovém průvodu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.