TĚŽKÁ VÁHA ČESKÉ POLITIKY

Pokud bychom hledali v politice těžkou váhu, mohli bychom být úspěšní. Mohli bychom najít těžkou váhu české politiky.

Nikoli náhodou byla tato charakteristika převzata z boxu. Boxerská těžká váha je soustředěná na cíl, je důrazná až agresívní, postupuje vždy vpřed a budí respekt. Podobně politická těžká váha je soustředěná na cíl, je důrazná až agresívní, postupuje vždy vpřed a budí respekt. Politická těžká váha razí cestu vpřed jako tunelový vrtací stroj, za kterým se můžeme řadit bez obav, že vrazíme hlavou do skály nad sebou. Politická těžká váha nás vyvede z tunelu ven.

Odhodláme-li se najít těžkou váhu české politiky, musíme se vyvarovat několika chyb. Především, nehledáme osobu, se kterou souhlasíme, nýbrž hledáme osobu, která souhlasí s námi. Za druhé, nehledáme osobu, která apeluje na naši morálku, nýbrž osobu, která si naši morálku kupuje. A za třetí, nehledáme osobu, která rozdává knock-outy, nýbrž osobu, která rozmláceným nabízí smír. V praxi to znamená:

Těžká váha české politiky zná naše názory. Bez obav svoje názory zveřejňujeme, tudíž těžká váha na ně může reagovat; a buď je podpořit, nebo je odmítnout. Těžká váha, která naše názory odmítá, hloubí tunel do pekla, a tam my za ní nepůjdeme.

Těžká váha české politiky se nestaví do pozice morální autority, neboť ví, že poučování nás dráždí. Těžká váha si zaplatí, abychom si mysleli a chtěli to, co je pro nás nejlepší. Těžká váha, která nás poučuje, abychom sklonili hlavu, razí nízký tunel.

Těžká váha české politiky své soupeře nedoráží na zemi. Těžká váha jim pomůže vstát a využije jejich potenciál ve svůj vlastní prospěch. Těžká váha se nebojí obklopovat se dalšími těžkými váhami, abychom se ke světlu dostali rychleji.

Když už jsme se odhodlali najít těžkou váhu české politiky, držme si palce. Někde tu je. Pozorně nás poslouchá a možná si mezi námi vybírá spojence. Tak říkejme, co si myslíme, co je pro nás nejlepší, třeba nás knokautuje těžká váha české politiky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.