JE TO SKVĚLÉ

„A new draft proposal by the European Commission would provide €8 billion in financial aid to Ukraine through a mix of grants and loans…Interest payments would be subsidized by the EU’s budget…“
(Politico, 5.8.2022)

Přichází revoluce v oblasti poskytování úvěrů. Revoluce, při níž bychom měli provolávat sláva. Na příkladu hypotečního úvěru si ukažme, jak nám revoluce zlepší finanční situaci.

Představme si hypoteční úvěr ve výši 800.000 Kč na pořízení nemovitosti. Hypoteční banka nám spočítá úroky a stanoví výši měsíční splátky. Se skřípěním zubů podepíšeme, protože máme už dost spaní na dešti a mrazu. Smíříme se s tím, že za dobu splácení hypotečního úvěru zaplatíme za nemovitost 1.300.000 Kč, tudíž přeplatíme bance půl miliónu. V suchu a v teple. Pak přijde revoluce.

Panáčkové, kteří mají na starosti pravidla hypotečního úvěrování, přijdou s převratnou myšlenkou, že úroky budou dotovány z rozpočtu EU. Není to skvělé ?

Na hypoteční úvěr ve výši 800.000 Kč si pořídíme nemovitost. Vesele podepíšeme, protože za dobu splácení hypotečního úvěru zaplatíme za nemovitost 800.000 Kč. V suchu a v teple.

Je to skvělé ! A proč to děláme ? Pregnantně to vyjádřili dva mladíci, Peter a Paul, ve thrilleru Funny Games: Protože můžeme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.