KDYŽ KOUŘ ŠTÍPE DO OČÍ

Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová na tiskové konferenci k novému kodexu chování EU pro boj proti dezinformacím údajně řekla: „Přijali jsme bezprecedentní sankce na úrovni EU proti médiím, která bych ani nenazvala médii.“

Osoba, kterou bychom ani nenazvali osobou, nás bude až do skonání jejího světa poučovat, že bible jako kodex našeho chování nestačí. Protože tato osoba je víc než Kristus a dokáže nejen chodit po vodě a uzdravovat slepé, ale dokáže vidět pravdu i skrz betonovou zeď. Tak se tato osoba rozhodla dopsat další kapitoly knihy knih a pro jistotu pár existujících kapitol seškrtat.

Bible je totiž snůška dezinformací a ani bychom ji nenazvali biblí. Dodržování biblických textů vede k pekelnému způsobu života, to je k životu na šikmé ploše, který nemůže skončit jinde než v kriminále. Ti z nás, kteří se řídíme biblí, putujeme pouští, prostou pravdy a lásky, abychom nakonec vkráčeli do bran pekelných. I kdybychom měli hedvábné šaty a prsteny na rukou.

Politika je totiž přivrácená tvář kriminality a ani bychom ji nenazvali politikou. Není tajemstvím, že ti z nás, kteří jsme víc kriminálníky než poctivci, se politice vyhýbáme. Za své zájmy před sebe nastrkujeme jiné, kteří mají poctivější jméno a kteří mají ruce zalomené dozadu, aby se do nich dalo nakládat. Nám skutečným vládcům se v pozadí žije lépe.

Ke štěstí a spokojenosti nám ještě scházel kodex chování a ani bychom ho nenazvali kodexem chování. Je to spíš takový kůň bez udidla…

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.