POINTA SOBĚSTAČNOSTI

Motto: „Základními podmínkami pro získání dotace (na hektar) je, aby byl žadatel zemědělským podnikatelem, aktivním zemědělcem a obhospodařoval zemědělskou půdu, která je na něho evidovaná v registru zemědělské půdy LPIS podle uživatelských vztahů.“ (SZIF)

Největším nepřítelem státu je soběstačný člověk.

Soběstačný člověk nepotřebuje školství, aby poslouchal žvásty, že jen vzdělaný člověk přežije neúrodu. Soběstačný člověk nepotřebuje průmysl, aby nakupoval zbytečnosti jako mobilní telefon třetí až padesáté generace. Soběstačný člověk nepotřebuje diplomacii, aby se solidarizoval s lenochy, co nechávají pole ležet ladem. Soběstačný člověk nepotřebuje zdravotnictví, které ho léčí místo toho, aby ho uzdravovalo. Soběstačný člověk nepotřebuje finance, které nerozkvetou a neurodí jedlé plody ani tehdy, když je řádně pohnojí. Soběstačný člověk nic z toho nepotřebuje, soběstačný člověk se bez služeb státu obejde. Takový člověk je na státu nezávislý a nemá potřebu poslouchat státní nápady a řídit se státními nařízeními. Neposlušný člověk je největším nepřítelem státu.

Soběstačný člověk potřebuje policii, aby ochránil úrodu proti táboritům, a soběstačný člověk potřebuje armádu, aby se ubránil proti Švédům. Čas od času soběstačný člověk potřebuje spravedlnost, když pohřbívá tábority a Švédy.

Stát se soběstačným člověkem není nemožné. Potřebujeme zejména odvahu zpřetrhat existující sociální a ekonomické vazby. Zpočátku to bolí, trápí nás něčeho nedostatek, než pochopíme, že za nedostatek jsme to považovali kvůli existujícím sociálním a ekonomickým vazbám. Po zpřetrhání vazeb zjistíme, že to, čeho jsme cítili nedostatek, nám neschází.

Pointa soběstačnosti spočívá v tom, že výměra orné půdy v České republice je omezená, čímž je logicky omezen počet soběstačných lidí. Při výměře méně než tři milióny hektarů nás bude soběstačných kolem půl miliónu. My ostatní budeme muset platit státu daně, aby nás poučoval, jak přežít neúrodu, jak nakupovat zbytečnosti, jak být solidární s lenochy, jak se léčit a zejména jak učinit peníze jedlými.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.