HRR NA NĚJ

Protože je nyní přijatelné podporovat válku, volejme: Do zbraně !
Protože je nyní přijatelné vyzývat k vraždě státníka, volejme: Hrr na něj !

Otevírá se nám neuvěřitelné okno příležitosti, jak válečný a vražedný režim povalit jeho vlastní vahou. Volejme: Do zbraně ! Volejme: Hrr na něj !

Je notoricky známé, jakými lstmi vojevůdce Žižka porážel křižácká vojska. Za úspěchy Jana Žižky nebyla jen vozová hradba a obrovská motivace k z jejich pohledu spravedlivému boji, ale také defenzivní taktika boje (přechod do ofenzivy se husitům vymstil například v bitvě u Lipan) a přísné tresty za krádeže, hazard, smilstvo a lhaní (Žižkův vojenský řád). Není od věci se od zkušeného a úspěšného vojevůdce něco přiučit.

Budeme-li za vozovou hradbou křičet Do zbraně ! a Hrr na něj !, nic se nám nestane. Žádný státní zástupce nás neobviní a žádný soudce nás neodsoudí za podněcování k válce (§ 407 TZ) nebo za schvalování vraždy (§ 365 TZ). Inciativně můžeme přidat ještě mlácení sudlicí do postranic vozu a vzteklé plivání přes vůz. Hlavně se musíme držet za vozovou hradbou a dělat co největší rámus. Máme-li hudební nadání, můžeme zpívat Ktož sú boží bojovníci.

Naučme se dodržovat Žižkův vojenský řád a nekrást, nehrát na automatech, neobtěžovat různá pohlaví a nelhat. I když se na první pohled jedná o nadlidský úkol, zvládneme to. Stačí krádež označit za zmrazení, hazard označit za byznys, smilstvo označit za šíření správné rasy a lhaní označit za pravdomluvnost. Kdejaký tábor nás rád přivítá.

Nuže – do zbraně a hrr na něj !

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.