NAŠE KORUPCE

28.6.2020 17:25 NAŠE KORUPCE
„Vedle korupce místní, krajské a celostátní máme od vstupu do EU ještě korupci unijní.“
(Ivand David, 21.6.2020)
Tak to bývá, že čím větší oblast mocní ovládají, tím více moc zneužívají. Korumpovat na místní úrovni je obtížné kvůli bezprostřednímu nebezpečí vyražení zubů. Do krajského města se nám už moc nechce a do Prahy je to ještě dál. Oddalování centra moci vede k nižší ochotě za střetem cestovat, tudíž bruselští mocní jsou v relativním bezpečí. Logicky musíme dojít k závěru, že proces koncentrace moci se u EU nezastaví.
Ať už si to přejeme nebo ne, nakonec vzniknou Spojené státy evropské (USE). Nebude to kvůli nám, v našem zájmu či v náš prospěch, ale v zájmu a ve prospěch oddalování centra moci od místní úrovně. V zájmu snižování rizika vyražení zubů. Co však zatím netušíme, je to, že Bruselem to neskončí. Cílový stav je prozatím obtížně popsatelný, ale tendence k jeho dosažení jsou již okolo nás zřejmé.
USE se nerozpadnou podobně jako Římská říše, protože nedovoli nájezd barbarů, respektive nedovolí vznik barbarů. Ultrapravicová a daleko více ultralevicová uskupení jsou pouze řízenou opozicí. Nejedná se o autentické barbary. Jednou ovšem budou USE pohlceny ještě větším útvarem, který ještě více oddálí centrum moci od místní úrovně. Ani cesta do Bruselu nebude mít žádný význam, zuby vyrazíme bezvýznamným úředníkům. Zastavíme se (naše děti) na Rue de la Loi – Wetstraat 200 a kudy dál ? Děti, kudy dál ?
Naše děti budou bezradné. Vyšší centrum moci pravděpodobně nebude mít konkrétní adresu.
Aby naše děti nezůstaly stát bezradné na konci ulice, kde sídlí Evropská komise, musíme my jako jejich rodiče dělat vše pro to, aby moc neopustila místní úroveň. Místní korupce je naše korupce – víme, komu rozbít ústa.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: NAŠE KORUPCE

  1. Euxrle napsal:

    nitroglycerin medication – buy cheap clonidine order diovan 160mg pills

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.