TOUHA PO JISTOTĚ

30.3.2020 18:11 TOUHA PO JISTOTĚ
Nahlédli jsme do křišťálové koule. Nebyl to hezký pohled. Jelikož je však za šíření poplašných zpráv zostřený trest, kouli raději odložíme zpět na polici.
Budeme mlčet a sledovat množící se stádo chytrolínů, kteří vědí, jak se co kdy mělo bývalo udělat. Každý má právo prožít si hrůzu podle vlastního scénáře.
Chytrolíni budou za pár měsíců přesně vědět, co měla bývala vláda rozhodnout 15. ledna, 15. února, 15. března, a tak dále, aby zůstaly zachované dosavadní jistoty. Všichni toužíme po jistotách. Přestože všichni toužíme po jistotách, jistoty se budou vytrácet jako ranní opar nad řekou a moc převezme mohutný tok pravděpodobnosti. Cokoli, co se stane zítra, co se stane s námi, co se stane se společenstvím, bude výhradně pravděpodobné. Jediným kritériem, opravňujícím k víře v jistou spravedlnost, bude to, nakolik naše rozhodnutí budou zvyšovat míru naší soběstačnosti. A to soběstačnosti jak na státní úrovni, tak na obecní (komunitní) úrovni a především na úrovni rodiny.
Globalismus a kosmopolitismus vezme pravděpodobně za své. Neznamená to, že pravděpodobně nebudeme moci cestovat na Kanárské ostrovy či do Alp, ale návrat bude pravděpodobně umožněm jenom těm, kdo dýchají se státem, obcí a rodinou. Pravděpodobně si budeme moci kupovat exotické zboží, ale bude pravděpodobně zatíženo tak velkou spotřební daní (závislou na vzdálenosti dovozu), že si ho většina z nás pravděpodobně nebude moci dovolit. Budeme se pravděpodobně řídit státní ideologií, která není ničemu současnému podobná. Pravděpodobně si zvykneme, protože nám pravděpodobně umožní přežít. Pravděpodobně, pravděpodobně, pravděpodobně.
Chceme-li přesto jistotu, sáhněme do police. Touha po jistotě je stále vysoká. Výhoda pohledu do koule je v tom, že budeme vědět a můžeme se připojit ke stádu chytrolínů.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: TOUHA PO JISTOTĚ

  1. Ggdopu napsal:

    simvastatin teeth – atorvastatin union atorvastatin million

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.