ČESNÁČKOVY SEZNAMY

30.5.2019 18:35 ČESNÁČKOVY SEZNAMY
V roce 1992 rozvířily mediální vody tzv. Cibulkovy seznamy (LOL), což byl seznam spolupracovníků někdejší Státní bezpečnosti. Cibulka na pokyn siderického kyvadla zveřejnil LOL bez souhlasu ministerstva vnitra, za což si vysloužil opovržení na seznamu uvedených osob. Osoby, na seznamu neuvedené, reagovaly buď lhostejně nebo škodolibě. S Česnáčkovými seznamy (LGL) to bude ovšem jiné.
Na Česnáčkových seznamech jsme totiž všichni. Například k 31. prosinci 2018 bylo v LGL 10 649 800 záznamů. Jejich zveřejněním by si autor i bez siderického kyvadla vysloužil opovržení všech. Záznamy o nás obsahují i nelichotivé údaje, které bychom nejraději popřeli. Například údaj CI – Corruptibility Index.
Indexem úplatnosti je vybaven úplně každý člověk stejně tak, jako je vybaven například žaludkem. Žaludek máme vratký nebo hroší, ale máme ho, a podobně máme CI nízký nebo vysoký, ale máme ho. Hodnota našeho CI se vypočítává z počtu realizovaných korupcí a pohybuje se od nuly do maxima, ovšem nikdo z nás miliónů nemá hodnotu nula, protože nulou se nedá dělit. Jinými slovy, úplatní jsme všichni, ale každý v jiné míře. Zajímavější na seznamech je jiná věc, která činí LGL zázrakem moderní doby.
Seznamy LGL jsou opatřeny výkonnými vyhledávacími a třídícími nástroji, které umožňují nečekaná využití. Protože je CI odstupňován podle počtu a závažnosti realizovaných korupcí – realizovaná výhoda na úkor rodiny; realizovaná výhoda na úkor obce; realizovaná výhoda na úkor státu – lze s pomocí CI například automatizovat sestavování volebních kandidátek pro obecní a státní volby.
To, jak se LGL plní daty o realizovaných korupcích, je státním tajemstvím. Pouze je dovoleno odhalit, že nevyšší státní policajt a nejvyšší státní zástupce mají CI v hodnotě 0,01.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.