KOŇSKÝ TRH

30.10.2018 18:04 KOŇSKÝ TRH
Z Koňského trhu se toto místo stalo Václavským náměstím na popud vlastence Karla Havlíčka Borovského, když ve vlastenecky revolučním roce 1848 ustoupili koně vlasteneckým shromážděním. Genius loci se zaryl do dláždění tak, že o šedesát let později se nemohlo vlastenecké vyhlášení nezávislého Československa uskutečnit jinde než na Václavském náměstí před sochou svatého Václava. Václavské náměstí je s vlastenectvím spojeno pupeční šňůrou a svatý Václav je přímo synonymem vlastenectví. Shlíží s koně na vlastence a nedá zahynouti vlastencům nynějším ani vlastencům budoucím.
Za zády s vlasteneckým Národní muzeem Václav shlíží celkem na šedesát budov, jež mají průčelí do Václavského náměstí. Celkem šedesát budov vlastní šedesát vlastenců či vlasteneckých spolků.
S jistou mírou rezervovanosti lze za vlastence označit Českou republiku, zastoupenou Hlavním městem Prahou, a také jednotlivce či spolky jednotlivců, jejichž jména znějí ryze česky. Celkem je na Václavském náměstí 28 vlastenců.
Pak je na Václavském náměstí jeden anglický vlastenec, jeden arménský vlastenec, jeden australský vlastenec, jeden maltský a jeden ukrajinský vlastenec, jeden americký a jeden tuniský vlastenec, několik švýcarských vlastenců a několik nizozemských vlastenců, jakož i několik italských vlastenců, dále shluk francouzských vlastenců a lucemburských vlastenců a horda rakouských vlastenců a německých vlastenců.
Prostě koňský trh.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: KOŇSKÝ TRH

  1. Auyfqf napsal:

    crestor gentleman – caduet bleed caduet gap

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.