FAKE NEWS

5.12.2017 19:49 FAKE NEWS
Ve světě se odehrály tři převratné události.
Novozélandská předsedkyně vlády Jacinda Ardernová utekla s celou svou rodinou do Austrálie. Australské televizní vysílání v pondělí 6.11.2017 zaznamenalo setkání vládnoucího premiéra Malcoma Turnbulla s předsedkyní vlády Nového Zélandu Jacindou Ardernovou, ovšem již jako s rezignovanou předsedkyní vlády, neboť 48 hodin předtím (4.11.2017) Ardernová oznámila rezignaci, a to z území cizího státu, tedy z australské metropole Canberry (britská královna Alžběta II rezignaci předsedkyně vlády nepřijala). Po rezignaci byla Ardernová propuštěna ze zajetí. Do doby předání své rezignace do rukou hlavy státu zůstala rodina předsedkyně vlády v Canbeře jako rukojmí.
Libanonský předseda vlády Saad Hariri utekl s celou svou rodinou do Saúdské Arábie. Saúdské televizní vysílání v pondělí 6.11.2017 zaznamenalo setkání vládnoucího prince Mohammeda bin Salmana s předsedou vlády Libanonu Saadem Haririm, ovšem již jako s rezignovaným předsedou vlády, neboť 48 hodin předtím (4.11.2017) Hariri oznámil rezignaci, a to z území cizího státu, tedy ze saúdské metropole Rijádu (libanonský prezident Michel Aún rezignaci předsedy vlády nepřijal). Po rezignaci byl Saad propuštěn ze zajetí. Do doby předání své rezignace do rukou prezidenta zůstala rodina předsedy vlády v Rijádu jako rukojmí.
Český předseda vlády Bohuslav Sobotka utekl s celou svou rodinou do Spolkové republiky Německo. Německé televizní vysílání v pondělí 6.11.2017 zaznamenalo setkání vládnoucí kancléřky Angely Merkelové s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou, ovšem již jako s rezignovaným předsedou vlády, neboť 48 hodin předtím (4.11.2017) Sobotka oznámil rezignaci, a to z území cizího státu, tedy z německé metropole Berlínu (český prezident Miloš Zeman rezignaci předsedy vlády nepřijal). Po rezignaci byl Sobotka propuštěn ze zajetí. Do doby předání své rezignace do rukou prezidenta zůstala rodina předsedy vlády v Berlíně jako rukojmí.
Mainstreamová média se událostem nevěnovala a označila je za fake news.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.