O POZICE

27.2.2017 20:34 O POZICE
Ve světle nadcházejících událostí stojí za to si připomenout:
„Předčasné parlamentní volby se ve Švédsku konat nebudou. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil premiér Stefan Löfven.“ (Česká televize, 27.12.2014).
Česká televize ovšem již nesdělila, že švédská vláda uzavřením opoziční smlouvy zrušila volby až do roku 2022. Tím byl vytvořen následováníhodný precedens.
V letošním roce budou zrušeny březnové parlamentní volby v Nizozemí, dubnové prezidentské volby ve Francii, zářijové parlamentní volby v Německu a říjnové parlamentní voby v České republice. Že budou za tím účelem uzavřeny opoziční smlouvy, je vysoce pravděpodobné. Prozatím se vedou diskuse o délce volebního období, v extrémním případě až padesátiletém. Evropská komise horečně jedná o tom, co bude pro bruselské a národní úředníky nejvýhodnější. Definitivní rozhodnutí padne po analýze rodinných poměrů úředníků, včetně analýzy uzavřených hypotečních úvěrů a studijních plánů potomků.
Účast švédského šlechtice Lodewijka Gustava II. naznačuje, že by mohlo být dosaženo konsensu po vzoru třicetileté války. Ve Francii se mluví, že válka již začala. Symbolicky vrážením politických klínů v popředí, nesymbolicky vrážením policejních obušků v pozadí. Nepokoje a nestabilitu lze očekávat rovněž v Nizozemí po zákazu hašiše a v Německu po zákazu němčiny na základních školách. Po zavedení zákazu kouření v českých hospodách se do ulic dostanou i čeští, ve většině rozvážní a nekonfliktní pivaři.
Uzavření opozičních smluv bude bleskurychlé, aby již nic nebránilo instalaci velkoplošných obrazovek místo hlasovacích tabulí a pohodlné sledování třicetiletých pouličních reality show.
Podařilo se získat vyjádření Václava Klause a Miloše Zemana. Oba svorně prohlásili, že to tak nemysleli.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.