PROCHÁZKA S HRDINY

28.2.2017 19:52 PROCHÁZKA S HRDINY
„Украинский парламент принял постановление ‚О чествовании героев Украины и информировании граждан Украины о подвигах украинских военных‘, которым предусмотрено рекомендовать Минобразование в общеобразовательных и высших учебных заведениях всех форм собственности обустроить информационно-мемориальные стенды об участниках ‚АТО‘ (карательная операция Киева на Донбассе и их подвигах.“
(EurAsia Daily, 22.2.2017)
Kromě toho, že ukrajinský parlament přijal tuto vyhlášku ‚O prokazování pocty hrdinům Ukrajiny a informování občanů Ukrajiny o hrdinství ukrajinských vojáků‘, předpokládá se rovněž zřízení informačních a pamětních panelů na všeobecně vzdělávacích a vysokých školách o účastnících trestních výprav ATO a o jejich hrdinských činech.
Kromě toho, že budou informační a pamětní panely, předpokládá se rovněž, že místní úřady zajistí informování obyvatelstva území, z nichž hrdinové pocházejí, o hrdinných rodácích, a to prostřednictvím oficiálních tiskovin a také přejmenováním ulic a pojmenováním vzdělávacích zařízení na jejich počest a zřízením pamětních desek a památníků.
„Это необходимо для утверждения патриотизма в украинском обществе, популяризации героизма украинских военных, донесения информации о событиях в зоне проведения антитеррористической операции.“
Už se těším na informační a pamětní panely na chodbách našich škol. Už se těším na procházky našimi ulicemi, pojmenovanými po našich hrdinech. Už se těším na návštěvu vzdělávacích zařízení se jmény našich hrdinů. Už se těším na výlet k naším pamětním deskám a památníkům.
Půjdu třeba Josefovou ulicí kolem Jirkova vzdělávacího zařízení ke Karlově pamětní desce a k Bedřichovu památníku.
Pokud mě nesejme kulomet.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.