SVOBODA A DEMOKRACIE

30.12.2016 19:59 SVOBODA A DEMOKRACIE
Preambule Ústavy České republiky zní:
„My, občané České republiky … věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé, odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku … jako svobodný a demokratický stát … přijímáme tuto Ústavu České republiky.“
Zní to náramně a jistě by zajásal kterýkoli Čech od Slavníkovců přes Žižkovce (husity) až po Mladočechy v podpoře budování, chránění a rozvíjení svobodného a demokratického zřízení, ať už republiky nebo knížectví nebo království nebo monarchie. Proto se ústavy přijímají, aby fixovaly blaho národa (svobodu a demokracii) na věčné časy.
Také v Afghanistánu přijali ústavu s preambulí:
„In the name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful Praise be to Allah, the Cherisher and Sustainer of Worlds; and Praise and Peace be upon Mohammad, His Last Messenger and his disciples and followers, we the people of Afghanistan … in order to … establish an order based on the peoples‘ will and democracy … and attaining peoples‘ freedoms … have approved this constitution…“
Zní to také náramně a jistě by zajásal kterýkoli Afghánec od Ghaznovců přes Čingischánovce až po Barakzaje v podpoře vytváření (establishing), formování (forming) a posilování (strengthening) svobodného a demokratického zřízení, ať už republiky nebo říše nebo chanátu nebo království. Proto se ústavy přijímají, aby fixovaly blaho národa (svobodu a demokracii) na věčné časy.
Proto mají ústavy zakotvenu vedoucí úlohu svobody a demokracie.
Ve jménu Člověka, případně ve jménu Alláha, bude z národa vyobcován ten, kdo z křesťanské neznalosti odmítne vedoucí úlohu svobody a demokracie.
Pro neznalé křesťany doporučuji zajet do České republiky nebo do Afghanistánu, aby přesně věděli, co je to svoboda a demokracie, a přestali remcat.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: SVOBODA A DEMOKRACIE

  1. Xwijht napsal:

    zocor glimpse – fenofibrate unless lipitor expect

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.