POŘÁDNÁ LEKCE

Právě dostáváme pořádnou lekci.

Jímá nás hrůza, co je naše politická reprezentace schopna s námi provést za pouhých sedm let. Ukrajinské politické reprezentaci stačilo sedm let od 25.5.2014 (zvolení Porošenka prezidentem) do 24.2.2022 (zahájení ruské operace) na to, pobláznit Ukrajince tak, že vyvolali ruskou odvetu. Jímá nás hrůza z toho, že česká politická reprezentace by to dokázala také. Nejsme horkokrevný jihoevropský národ, chováme se víceméně racionálně, ale sedmileté masírování, doprovozené semtam fyzickou ukázkou, by s námi Středoevropany udělalo totéž, co s Ukrajinci. Nenáviděli bychom až za hrob. Za ten vlastní.

Pak by politická reprezentace zatroubila do útoku a my bychom za zvuku polnice poslušně vyrazili. Obraz nepřítele bychom měli sedmiletým vypalováním do mozku jako ďábla, švába a prase v jednom. Odpovězme si úpřimně: jsme takoví idioti ?

Přestože máme poněkud přehlíživý vztah k Ukrajincům, nijak se od nich nelišíme. Možná bychom trochu víc švejkovali, ale hrob bychom měli o stejných rozměrech. To je pro nás obrovská lekce. Masová manipulace je nesmírně snadná. Buďme ostražití během těch přípravných sedmi let, ignorujme všechny, kdo hledají nepřítele, a vždy se chovejme tak, abychom si nepřítele nevyráběli.

K současné politické reprezentaci buďme shovívaví, nechejme ji v klidu odejít.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: POŘÁDNÁ LEKCE

  1. Josef Juhas napsal:

    Dnes rozvážně a názorně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.