FALEŠNÉ KARTY

Jestliže by se ruské nebo americké síly zvláštního určení rozhodli ukončit Zelenského, nebyl by Zelenský už mezi námi. Jestliže by se ruské nebo americké síly zvláštního určení rozhodli ukončit Fialu, nebyl by Fiala už mezi námi. Jestliže by se ruské nebo americké síly zvláštního určení rozhodli ukončit Fica, nebyl by Fico už mezi námi. Jak si ověříme, že máme pravdu ?

Naše možnosti ověřit si pravdu jsou velmi omezené, a to jen v případě, že jsme součástí sil zvláštního určení. V opačném případě jsou naše možnosti ověřit si pravdu nulové. Ten z nás, kdo tvrdí to či ono, je buď členem sil zvláštního určení, nebo lže.

Očekávané pokusy některých osob vytáhnout ruskou kartu míří zcela mimo cíl. Cílem jsme my hloupí. My máme být přesvědčeni, že cokoli špatného, co se nám stane, je vinou Ruska. Odstraníme-li Rusko, nic špatného se nám už nestane. My jsme ovšem tak hloupí, že nechápeme, proč by Rusko mělo mít zájem na ukončení slovenského premiéra. Jsme tak hloupí, že si myslíme, že slovenský premiér byl kostí v krku spíše protistraně. Jsme příliš hloupí na to, aby nás ruská karta donutila vidět jinak to, co vidíme. Jsme hloupí natolik, že věříme tomu, co vidíme. Ruská karta míří mimo cíl.

Ruská karta bude zahozena. Stejně tak bude zahozena případná americká karta, protože ani ruské, ani americké síly zvláštního určení nechybují. Budeme zahlceni vějířem falešných karet, abychom nevěřili ničemu. Tyhle karty budou mířit na cíl.

A tak se nevyhnutelně vrátíme k ruské a americké stopě. Budeme mít vysvětlení, proč se Zelenský a Fiala těší zdraví.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.