NAŠE ARMÁDA

„Aktuální počet vězňů nyní dosahuje 19 768 osob a tento počet nadále roste. Rok uvěznění stát přijde na cca 650.000 Kč na jednoho odsouzeného. Celkem zaplatíme každý rok skoro 13 miliard korun.“
(AOOV, 27.3.2024)

Stále hledáme způsoby a prostředky, jak pomoci Ukrajině. Přitom jednu možnost máme přímo před nosem. Navíc je to možnost, která má multiplikační účinek. Jednak dodá na frontu potřebnou živou sílu, jednak sníží bezpečnostní riziko a jednak přinese významnou finanční úsporu.

V minulosti končívali vězni často na mučících nástrojích či u pranýřů. Šance na přežití bývaly nízké, nejen kvůli fyzickým trestům, ale také kvůli děsivým hygienickým podmínkám. Ještě ve dvacátém století nepřežily věznění tisíce osob. To je dnes nepřijatelné. Každý vězeň je lidská bytost, která má právo žít.

Právě uplatnění tohoto práva se současným vězňům nabízí. Pokud vytvoří dvacetitisícovou armádu k útoku na Rusko, nejenže se budou moci volně pohybovat v zákopech, ale také svobodně vyrazí do širých ruských stepí. Rusko bude poraženo, to si cvrlikají vrabci i na strážní věži.

A my ročně ušetříme třináct miliard. Za nějaký peníz přestavíme věznice na umělecké síně a za zbytek si koupíme třeba ponorku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.