ÚKRYT

„V kontrole ochrany obyvatelstva jsme prověřili, jak je náš stát připraven na možné krizové a válečné události. V kontrolním závěru jsme popsali klesající kapacity stálých úkrytů, jimiž bylo v době ukončení kontroly zabezpečeno jen 3,2 % obyvatelstva. Stejně tak chybí ochranné obleky a další prostředky individuální ochrany, na něž mají lidé podle stávající legislativy právo.“
(Výroční zpráva o činnosti NKÚ za rok 2023, 28.3.2024)

Přemýšlejme, jak si zajistit bezpečí, když to nejde místem v úkrytu. Do úkrytu dostaneme jen 3,2% svého těla, ale 96,8% našeho těla bude zmateně pobíhat po nebezpečné ulici. Jedna možnost by tu byla.

Úkryt pro 100% těla nabízí tank nebo bojové vozidlo pěchoty. Pokud si obstaráme vstupenku do tanku či BVP, máme vystaráno. Bude-li navíc vozidlo mířit směrem pryč od nebezpečí – což nelze vyloučit – máme vyhráno. Měli bychom navštívit obvodní vojenskou správu a požádat o přijetí do tankového vojska. Pak je na našich přesvědčovacích schopnostech abychom řidiče získali pro útěk. Ukážeme mu řadu fotografií zničených Leopardů a Abramsů, nad kterými se vyleká a nastaví cíl navigace na středomořskou pláž.

Místo zabitého Rusa zabijeme dvě mouchy. Jednak ministryně obrany se bude moci pochlubit zájmem českých občanů o službu vlasti a jednak si uchováme 100% svého těla. Návdavkem pak šéf NKÚ bude moci opravit výroční zprávu, neboť ochranných plavek a dalších prostředků individuálního koupání máme dost.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.