NAŠI ŠAŠCI

Až bude vyhlášen krizový stav, budeme mít po žížalkách – každý vtip může být označen za ohrožení státu. Měli bychom se tudíž do sytosti nasmát teď, abychom pak v krizovém stavu vydrželi bez smíchu.

V návodu Jak přežít krizový stav je to popsáno velmi přesně. V předkrizovém období se máme smát od rána do večera. Smějme se při ranním vstávání, dopoledne v práci, odpoledne při odpočinku i večer při uléhání. Nutit do smíchu se nemusíme, důvodů se nám nabízí přehršel. Ráno se můžeme smát, že v zrcadle vypadáme jako Rakušan, v poledne se můžeme smát, že mluvíme jako Rakušan, a večer se můžeme smát, že úspěšní jsme jako Rakušan. Pro zasmání si samozřejmě můžeme vybrat i jinou osobu, ale demonstrujme si to na ministru vnitra.

Ministr vnitra totiž odezírá ze rtů svému potějšku, německé ministryni Faeserové. Počítejme vteřiny do okamžiku, než řekne: S těmi, kdo se vysmívají státu, se musí vypořádat silný stát (Wer den Staat verhöhnt, muss es mit einem starken Staat zu tun bekommen.). V tu ránu máme utrum se smíchem.

Nuže, každé ráno se podívejme do zrcadla a představme si tam svého šaška.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.