KEIN BROT

„Kein Brot für Nazis“
(výkladní skříně pekáren Karlchen’s Backstube, 29.1.2024)

Na první pohled je odpudivé odepírat někomu jídlo. Zjistíme-li si ovšem veškeré informace k akci německého pekárenského řetězce, učiníme opačný závěr – jedná se o bohulibý čin, neboť pekárna chce nacisty krmit uhlíkově neutrálními poživatinami. V neděli chce navíc nacistům zdarma doručovat sváteční porce cvrčků a žížal. Nacisté tak mají být po hodnotné snídani připaveni na správné pochopení nedělního kázání o chlebu vezdejším.

Nastoupená cesta je správná. Pečení chleba je energeticky náročné, zanechává výraznou uhlíkovou stopu a používá nezdravé suroviny jako je mouka, cukr, sůl, droždí či kmín. Nacisté nám jako předvoj tímto prošlapou cestu k udržitelné budoucnosti. Měli bychom jim poděkovat a volat: jen houšť a více nacistů !

Až se budeme všichni chovat odpovědně jako nacisté, planeta bude zachráněna. Zpytujme tedy svědomí, zda přece jen v každém z nás není kousek nacisty. Kdyby nebyl, tak alespoň jestli nemáme trochu nevymáchanou hubu nebo přidrzlé čelo. Další výkladní skříně totiž mohou nést:

Kein Brot für dich.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.