ÚÚI

Den co den se přesvědčujeme, jak nebezpečné je mít na jazyku to, co máme na srdci. Den co den jsme překvapováni, jaká všechna slova můžou ohrožovat demokracii. Netušili jsme, že máme v srdci tolik nebezpečných zbraní. S tím musíme něco udělat.

Není třeba vymýšlet něco, co už bylo vymyšlené. V zájmu dalšího pokojného vývoje je třeba, aby v oblasti ústního šíření informací nebyly narušovány důležité zájmy vnitřní a zahraniční politiky státu. Zároveň je třeba zabezpečit všestrannou péči o rozvoj našeho duševního zdraví. Jako orgán státní správy se zákonem zřídí Úřad pro ústní informace. Na Úřad pro ústní informace přejde dosavadní působnost ministerstva kultury. Úkolem Úřadu pro ústní informace bude zejména jednotně usměrňovat a kontrolovat činnost našich úst a ostatních sdělovacích orgánů našeho těla.
Úřad pro ústní informace bude mít právo přímo nebo prostřednictvím zmocněnců, ustanovených vedoucím Úřadu na společný návrh uličního výboru a domovní komise, zajišťovat, aby našimi ústy (nebo jiným tělesným orgánem) nebyly zveřejňovány informace, které obsahují skutečnosti, jež jsou v rozporu s důležitými zájmy vnitřní nebo zahraniční politiky státu. Budou-li informace obsahovat takovou skutečnost, je Úřad nebo zmocněnec oprávněn pozastavit její zveřejnění nebo jiné rozšiřování.
Svoboda zveřejňování výsledků vědecké a umělecké tvorby nebude tímto dotčena.

Věřme, že se nám uleví, až tento zákon vstoupí v platnost. Nebudeme muset každé ráno sebetrýznivě přemítat nad tím, co jsme předchozí den kde plácli nebo prstem či jinou částí těla vyjádřili.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.