PODLE ANALÝZY

Nespočítáme, kolikrát jsme si do hlavy cpali informace, uvozené magickým „podle analýzy…“. Je to logické, neboť takových případů bylo nepočítaně. Vždyť my sami máme chuť ospravedlnit svoje názory formulkou „podle analýzy…“, abychom vlastní nejistotu svedli na nějakého analytika. Zmlkli bychom jen v případě, že by dotyčný analytik stál vedle nás, abychom se neztrapnili. Jinak bereme analýzy do pusy častěji než zubní kartáček. Čeho se dopouštíme ?

Uvědomme si, že většina tzv. analýz, které dnes létají internetem, jsou propagandistické historky, vyprodukované těmi či oněmi elitními skupinami v jejich vlastních zájmech (Михаил Дугин: Большинство так называемых анализов, которые сегодня летают в Интернете, являются пропагандистскими историями, производимыми теми или иными элитными группами в своих интересах.). Nemůžeme se spolehnout na analýzy. Můžeme se spolehnout na zájmy analytika. Do hlavy si můžeme cpát informace, uvozené „podle mé analýzy, placené zadavatelem XY…“. Pak nemáme v hlavě neidentifikovatelný hnůj, ale dobře identifikovatelnou mrvu.

Cesta z pavučiny analýz, tj. cesta ze sítě zájmů různých elitních skupin, existuje. Můžeme si dělat vlastní analýzy. Nemáme-li analytické schopnosti, můžeme se spolehnout na cizí analýzy, ale jen v případě, známe-li plátce cizí analýzy. Cizí analýza přitom musí nabídnout alternativní závěry, aniž by některý ze závěrů upřednostňovala. Dejme si tři příklady:

Podle analýzy ústavu pro studium válečných konfliktů 1. je Ukrajina blízko vítězství; 2. je Rusko blízko vítězství; 3. jsou Ukrajina a Rusko blízko soužití v zamrznutém konfliktu. Všechny tři varianty jsou ve hře a můžeme bez obav z upadnutí do hnoje studovat všechny tři elitní skupiny.

Podle analýzy ústavu pro studium mobility 1. je fosilmobilita blízko konce; 2. je elektromobilita blízko konce; 3. jsou fosil- a elektro-mobilita blízko soužití a vzájemného respektu. Všechny tři varianty jsou ve hře a můžeme bez obav z upadnutí do hnoje studovat všechny tři elitní skupiny.

Podle analýzy ústavu pro studium genocid 1. je holokaust genocida Židů; 2. je molokaust genocida Palestinců; 3. jsou bolokaust, golokaust, holokaust, kolokaust, molokaust a rolokaust genocidy. Všechny tři varianty jsou ve hře a můžeme bez obav z upadnutí do hnoje studovat všechny tři elitní skupiny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.