MCO

Přestože mezinárodní organizace (UN, ICJ) nemají jasno ve vztahu Izrael-Palestina, ministryně obrany jasno má, proto se chce s těmi, co nemají jasno, rozloučit. My to máme podobně.

Přestože Ministerstvo obrany nemá jasno ve vztahu obrana-ochrana, my jasno máme, proto se chceme s těmi, co nemají jasno, rozloučit. Hned po zrušení OSN bude zrušeno Ministerstvo obrany a nahrazeno ministerstvem civilní ochrany.

My, kteří víme, co znamenala civilní ochrana obyvatelstva, jsme měli vlastní plynovou masku, vlastní igelitové pytlíky s gumičkami, vlastní pláštěnku a znalosti z branné výchovy. Věděli jsme, kudy do krytu, ve kterém bylo místo právě pro nás. Technologie zabíjení lidí mezitím pokročila, proto bychom dnes měli mít vlastní protiraketovou ochranu, vlastní vyhledávačku min, vlastní chemický oblek a znalosti z kurzu přežití. Nadále bychom měli vědět, kudy do krytu, ve kterém je místo právě pro nás. Přátelé, kdo z nás to má ?

Potřebujeme ministerstvo, které nám všechno tohle zajistí. Potřebujeme ministerstvo, které se nechystá vyhrát válku, ale které ochrání civilní obyvatelstvo. Potřebujeme ministerstvo, které nenakupuje bojovou techniku, ale které vyrábí ochranné prostředky a které buduje kryty. Potřebujeme ministerstvo, které neprohraje v obranné válce, ale které vyhraje v ochraně obyvatel.

Až to začne, s Ministerstvem obrany umřeme smíchy, s ministerstvem civilní ochrany možná přežijeme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.