NEJVYŠŠÍ LEVEL

Žijeme proto, abychom se s každým novým dnem dostávali – řečeno hráčskou terminologií – na vyšší level. Nemá smysl přežívat do dalšího dne, nečeká-li nás v něm vyšší level. Mezischod mezi levely nemusí být široký jeden den, může být široký třeba týden, měsíc, maximálně rok. Mezischod ovšem musí být alespoň plochý, nesmí mít záporný sklon.

Přechod na další level je spojen s vyšší životní úrovní. Žijeme proto, abychom si s časem zvyšovali životní úroveň, tj. nemá smysl žít život, ve kterém životní úroveň s časem klesá. Na sklonku smysluplného života dosahujeme nejvyššího levelu. Jak takový nejvyšší level vypadá ?

V nejvyšším levelu vlastníme řadu věcí. V nejvyšším levelu jsme ale také zbaveni řady věcí.

V nejvyšším levelu nepotřebujeme bankovní instituce.
V nejvyšším levelu nepotřebujeme obchodní řetězce.
V nejvyšším levelu nepotřebujeme mobilní telefony.
V nejvyšším levelu nepotřebujeme sociální sítě.
V nejvyšším levelu nepotřebujeme ústavy sociální péče.

Každý moudrý člověk potvrdí, že se na nejvyšším levelu obejde bez bank, bez supermarketů, bez mobilů, bez facebooků a bez ošetřovatelek. Pokud by alespoň jedno z toho potřeboval, znamenalo by to, že se ještě nenachází na nejvyšším levelu. V tom případě se na mezischodu může těšit na další level, který ho potřebnosti zbaví.

Pokud by nadále trval na potřebnosti bank, supermarketů, mobilů, facebooků nebo ošetřovatelek, buď není moudrý, anebo po schodech sestupuje do sklepa.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.