OKRÁDÁNÍM K DŮCHODU

Odpočítává se čas, kdy do důchodového věku dospěje generace, která celý život platila důchodové pojištění (daň) a která nedostane od státu ani korunu. Nevěřme krasořečníkům, kteří obhajují udržitelnost důchodového systému snižováním valorizace a omezováním důchodu na 21,5 let. Řekla jim to excelovská tabulka, která sice počítá správně, ale počítá správně i se špatnými daty.

Přijde čas, kdy stát rozhodí rukama a ukáže prázdné kapsy. Budeme naštvaní a pomeleme cosi o nespravedlnosti, když jsme platili důchodovou daň celý život. Budeme ale hlavně hloupí. Ti chytří z nás se na tento okamžik připravujeme. Okrádáme své zaměstnavatele, zákazníky a dodavatele, jak to jen jde, abychom do důchodového věku vstupovali zajištění. My chytří budeme vítězové.

Existuje řada metod, jak okrádat. Jsou dostupné sborníky na darknetu, z nichž nejznámější je ten s prozaickým názvem Jak okrádat své zaměstnavatele, zákazníky a dodavatele. Když se seznámíme s těmi nepopulárnějšími metodami, zjistíme, jak snadné to je. Také zjistíme, že nepotřebujeme právníky, aby nás ochránili. Okrádat budeme takřka veřejně a nic se nám nestane. Získáme punc šikovného člověka a budeme na něj hrdí.

Pro současnou mladou generaci existuje však jedno obrovské riziko – současná mladá generace je pohodlná. Zvykla si získávat prostředky hloupou činností, aktivismem, kdy příjem daleko převyšuje jimi vytvářenou hodnotu, takže upadla do sebeuspokojení, že přípravu na důchod skvěle zvládá. Aktivismem ovšem nevytváří něco, co by se dalo jíst. Mladá generace jednou skončí v hladové bublině.

My ostatní si popřejme, abychom se prokradli alespoň k milionářům, ti šikovnější z nás k multimilionářům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.