TI, KTEŘÍ CHTĚJÍ ŽÍT

Motto: Ave imperatores, morituri te salutant.

Protože stále přetrvávají pochybnosti, co se na východ od nás děje a zda se na východ od nás vůbec něco děje, dopravní společnost Na vlastní bulvy, a.s., vypravuje mimořádný autobusový spoj Praha-východ, jenž by měl rozptýlit všechny pochybnosti.

Zmíněná akce firmy Na vlastní bulvy, a.s., je vynikající příležitostí zejména pro mladé spoluobčany, kteří ještě nemají dostatek životních zkušeností, aby si uměli bez pomoci vyhodnotit realitu. V první řadě by měli nabídky využít studenti žurnalistických fakult, aby se jim nestalo to, co jejich starším kolegům. Kromě toho získají velmi praktický návyk dotknout se frontové linie případu v celé jeho šíři a ze všech stran před tím, než vypustí z pera důvěryhodný inkoust. Jen tak mohou svůj soud opatřit kvalitní pečetí audiatur et altera pars – nechť jsou slyšeny všechny strany.

Ze strany politiků naštěstí není o mimořádný autobusový spoj zájem. V kanceláři společnosti Na vlastní bulvy, a.s., evidují povzbuzující prohlášení politických sekretariátů, doplněná o přeplněné časové harmonogramy svých představitelů, kteří by se rádi zúčastnili, ale v daný termín mají důležitá jednání, například o dodávkách zbraní in gratiam unius partis – ve prospěch jedné strany.

Věřme, že se dříve nebo později dozvíme, jak to celé na východě ve skutečnosti je. Mladí nezaujatí novináři jsou toho nejlepší zárukou. Nebojí se cestovat a umějí být stále v dotyku. Být v dotyku s realitou je nad slepou víru. Zamávejme jim k odjezdu – viveturi te salutant.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.