NEPOSEDNÍ

„Poslanci a senátoři Parlamentu, předseda a členové vlády, soudci Ústavního soudu, prezident, viceprezident a členové Nejvyššího kontrolního úřadu, členové bankovní rady České národní banky, občané ve funkcích s diplomatickými a konzulárními výsadami a imunitami, hejtmani krajů, primátor hlavního města Prahy, ředitelé krajských úřadů a ředitel Magistrátu hlavního města Prahy se po dobu výkonu funkce k odvodnímu řízení a k výkonu mimořádné služby nepovolávají.“
(Zákon č. 585/2004 Sb., branný zákon, §25, odst.1)

Každému z výše uvedených končí ochranná lhůta v jinou dobu. Poslancům a vládě končí ochranná lhůta v roce 2025, jedné třetině senátorů v roce 2024, druhé třetině v roce 2026 a třetí třetině v roce 2028. Soudcům Ústavního soudu končí ochranná lhůta různě po deseti letech od jmenování. Má-li kdokoli z nich zájem porazit Rusko, aniž by se toho musel osobně zúčastnit, musí pospíchat. Naopak má-li někdo z nich zájem porazit Rusko vlastnoručně, nesmí otálet, aby si nasadil vojenský mundúr ve správnou chvíli.

Lze tedy očekávat, že službychtiví poslanci se budou ve volných chvílích zdokonalovat v ovládání tanků a houfnic, aby po ukončení mandátu mohli okamžitě vyrazit na frontu (pokud v roce 2025 bude nějaká fronta existovat). Nejlépe jsou na tom senátoři, kteří se vrhnou do útoku už příští rok. Ostatní senátoři jim tiše závidějí. Všichni by chtěli mít co nejvíce zářezů na pažbě, ale jen třetina z nich se dočká už po následujích senátních volbách.

My jsme na tom zdaleka lépe. Můžeme vyrazit třeba zítra. Stačí přes ministerstvo podat žádost prezidentu republiky o vstup do ozbrojených sil Ukrajiny nebo Ruska, případně můžeme doložit, že máme kromě českého občanství také ukrajinské nebo ruské občanství (§34). Tím se vyhneme až pětiletému trestu podle §321 trestního zákoníku.

Nemáme-li souhlas nebo nemáme-li ukrajinské nebo ruské občanství, musíme čekat na vládní novelu trestního zákoníku. Případně můžeme zatlačit na členy vlády, kteří jako my neposedí a nechtějí čekat až do roku 2025.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: NEPOSEDNÍ

  1. Jasper napsal:

    What’s up, the whole thing is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data,
    that’s truly excellent, keep up writing.

  2. Rosalina napsal:

    I think the admin of this web site is actually
    working hard in support of his web site, because here every material
    is quality based material.

  3. click for more, napsal:

    Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to
    and you are just extremely great. I actually like what
    you’ve acquired here, certainly like what you
    are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep
    it sensible. I can not wait to read far more from you.

    This is really a wonderful web site.

  4. check out here napsal:

    What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how on the topic of unpredicted emotions.

  5. discover here napsal:

    Appreciate this post. Will try it out.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.