ÚSPORY

Frekventované téma v automotive je nyní hledání úspor. Obraty poklesly mnohdy i pod 50%, fixní náklady zůstaly stejné, proto se vedle propouštění hledají další úspory v nákladech. Nejmenovaná automobilka přišla s neotřelým nápadem. Inspirovala se v populární myšlence recyklovat, co se dá. Recykluje se papír, recykluje se plast, recykluje se sklo, recykluje se kdeco. Oddělení zákaznické kvality se rozhodlo recyklovat motory.

Motory, svážené kuka vozy, se budou třídit na odpadní lince. Motory, u nichž nezreznul stáčecí kolíček, se budou převážet do stáčírny, kde se motory omladí stáčecím točítkem. Kliková hřídel se roztočí opačným směrem a z plusových natočených kilometrů se odtočí stav na hezké dva kilometry, jak odpovídá převozu nových vozů z výrobní linky na prodejní parkoviště. Za nápad stáčet kilometry nikoli při prodeji v autobazarech, ale přímo ve výrobě, zinkasoval šéf oddělení kvality pochvalu a příslib, že si bude moct takové auto se stočenými kilometry přednostně zakoupit v podnikové prodejně.

Proti nápadu stáčet kilometry se ohradili majitelé autobazarů s výhružkou, že budou automobilku žalovat za zneužití jejich licence. Vedení automobilky opáčilo, že se nebojí, protože jí díky úsporám zůstane spousta peněz na soudní výlohy. Na dotaz, zda se neobává poškození dobrého jména, vedení odpovědělo lakonicky: Ne.

Celý projekt bude totiž zastřešen environmentálně Zeleným údělem. Na oficiální spuštění projektu přijede Greta osobně a předá automobilce ocenění za odpovědný přístup k životnímu prostředí.

V další fázi projektu bude výfuk vyveden do kabiny vozu. Jinak prý nás nelze odradit od nezodpovědného používání spalovacích motorů. Úspora bude nevyčíslitelná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: ÚSPORY

  1. Svellx napsal:

    microzide generic – purchase bisoprolol generic order bisoprolol 5mg generic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.