ČERVENÝ SPODEK

Na počest uchvácení prezidentského úřadu americkým občanem Josephem Bidenem se hodí zmínit uchvácení rozumu českým občanem Vítem Rakušanem.

Pokud jsme se 19. ledna omylem překlikli na webové stránky Reflexu, mohli jsme z úst tohoto českého občana vyslechnout:
„Objektivně vzato, nebylo doloženo ani v těch Spojených státech amerických, že by ta korespondenční volba znamenala prostě nějaké zásadní riziko a ohrožení pro volby.“
(Vít Rakušan, 19.1.2021)

Subjektivně vzato, nebylo doloženo, že by korespondenční volba znamenala nějaké zásadní riziko a ohrožení pro volby, ovšem objektivně vzato, korespondenční volba znamená zásadní riziko a ohrožení pro volby. A to z prostého důvodu, že se soudní moc odmítá zabývat rozkrytím podvodů, způsobených korespondenční volbou, přestože to je její povinností. Není-li ochota prokazovat skutečnost a vymáhat právo, existuje zásadní riziko falšování skutečnosti a nedodržování práva. Dejme zloději možnost krást bez postihu a ukradne nám brýle z nosu.

Stále slýcháme, že jsme právním státem, tj. státem, kde se právo dodržuje a při nedodržení se právo vymáhá. Občan Rakušan nám nabízí, jak dodržování práva obejít. Objektivně vzato, má na to koule, protože ani v Americe nikomu koule neutrhli. S českými vykoulenými soudy se můžeme těšit na netknuté koule také u nás letos na podzim. Soudní moc se odmítne zabývat rozkrytím podvodů, způsobených případnou korespondenční volbou, přestože to bude její povinností.

Občan Rakušan připomíná osobu z archy, jež, ledva vstoupila nohou na svah Araratu, prohlásila: Proč je ksakru furt takový sucho !

Objektivně vzato, jsme svébytné, rozumné bytosti („Voliči jsou svébytné, rozumné bytosti.“, Vít Rakušan tamtéž), tudíž si pamatujme do podzimu, že, subjektivně vzato, až s námi tento občan bude chtít hrát se zeleným esem v ruce, že, objektivně vzato, tak říká červenému spodku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.