JMÉNA HLOUPÝCH NA VŠECH SLOUPÍCH

„Odmítli mě očkovat, protože jsem nemohl poskytnout záruku, že se stanu lepším člověkem.“
(Ďábel, 1.1.2021)

Vakcína se vyrábí, distribuuje a aplikuje pro dobro lidstva. V personifikované verzi tato věta zní: Vakcínu nám aplikují pro naše dobro. Jinými slovy, po vpíchnutí vakcíny získáme dobro, případně – pokud jsme už nějaké dobro měli před vpichem – si dobro zvýšíme o dávku dobra, obsaženou ve vakcíně.

Po aplikaci vakcíny se tedy kategorizujeme na občany s různým valenčním stavem dobra. Za prvé na občany, jejichž dobro přesně odpovídá dávce dobra, obsaženého ve vakcíně, za druhé na občany, jejichž dobro je vyšší než dávka dobra, obsažená ve vakcíně, a za třetí na občany, jejichž dobro je nižší než dávka dobra, obsažená ve vakcíně. Je zřejmé, že ve třetím případě jsme měli v těle před vpichem záporné dobro, tedy zlo. Početná vyjádření odpovědných osob vylučují, že by aplikace vakcíny zvýšila valenční stav dobra negativním způsobem, tj. že by prohloubila naše zlo. Po aplikaci vakcíny jsme tedy rozděleni do tří základních kategorií podle našeho valenčního stavu dobra ve vztahu k dávkovacímu dobru vakcíny – stáváme se méně dobrými, dobrými nebo více dobrými lidmi. Nelogicky přesto existuje ještě čtvrtá kategorie.

My ze čtvrté kategorie máme v těle tak veliké zlo (hloupost), že ani po vakcinaci nedosáhneme na dobro. Zvažme, zda má smysl se nechat očkovat, neboť ani po očkování se nestaneme dobrými lidmi. Navíc vidíme, že se masivně budují sloupy, aby se naše jména hloupých na ně vešla. Také vidíme, že se vedle šití roušek rozjíždí také šití hvězd.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.