VIRTUÁLNÍ VÍTĚZ

Dostali jsme obrovskou lekci – zažili jsme ohromnou, vskutku neuvěřitelnou sílu korespondenčního hlasování. A protože jsme poturčenci, půjdeme ještě dále. Převedeme korespondenční hlasování do virtuálního světa.

Jsme národem, jemuž je zatěžko pro volební hlasování zvednout zadek z gauče. Máme ovšem mimořádnou kreativitu a umíme v každé obtížné situaci najít náhradní řešení. Nechce-li se nám k volebním urnám, ani k poštovním schránkám (počet poštovních schránek v ČR vytrvale klesá), vymyslíme pohodlnější způsob hlasování z domova. Prostřednictvím nul a jedniček.

Například kandidátovi X vymyslíme identifikaci 0110100101, zatímco kandidátovi Y přiřadíme identifikaci 1100010110. Do virtuálního hlasovacího lístku vyplníme 0110100101, nebo 1100010110. Z domácího gauče. Virtuální identifikaci pošleme virtuální cestou do virtuálního stroje, který virtuální identifikace virtuálně sečte a na virtuálním výstupu oznámí, kolik virtuálních hlasů bylo virtuálně zasláno kandidátovi X a kolik virtuálních hlasů bylo zasláno kandidátovi Y. Virtuálně pak můžeme věřit, že zvítězil kandidát X nebo kandidát Y.

V dalším kroku pak uvedeme vítězného kandidáta do virtuálního úřadu, kde bude virtuálně vykonávat virtuální povinnosti. Bude sedět ve virtuální kanceláři za virtuálním stolem s virtuálním razítkem. Virtuálně bude vydávat virtuální rozhodnutí, kterým se budeme virtuálně podřizovat. Jednou za měsíc pak virtuálně pošleme vítěznému kandidátovi virtuální plat. Až do kritické chvíle.

V kritické chvíli nám vyletí péro z gauče. Gauč je opotřebovaný naším neustálým poleháváním. Objednáme si opravu gauče a čalouník virtuálně, případně korespondenčně, gauč opraví, takže nám péro zůstane trčet do zadku.

V kritické chvíli nám reálně dojde, že urnu máme vcelku blízko, že schránku, u které sedí ověřovací komise, nenajdeme a že tudíž je lepší zvednout svůj zadek z gauče.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.