TO JE JEJICH ULICE

30.1.2020 17:46 TO JE JEJICH ULICE
„There are streets in Neukölln, Kreuzberg and Gesundbrunnen where police will only dare to tread with a squad. Even during routine actions like citing a clan member for parking in a bike path, police officers are often surrounded and threatened by relatives and associates. ‚Clan members stand out for the way they act on their territory,‚ says a police spokeperson. ‚Their message is: Scram ! This is our street !‚“
(The German Times, říjen 2019)
Mluvčí berlínské policie sděluje svým Berlíňanům, co mají udělat, navštíví-li vybrané čtvrtě svého města a někdo na ně pokřikuje, aby vypadli, protože berlínská ulice patří někomu jinému. Mají udělat to, co činí berlínská policie: navštěvovat vybrané berlínské čtvrtě výhradně v doprovodu ozbrojeného komanda (squad).
Rozhodneme-li se navštívit Hrdlořezy, Ďáblice, Černý most či Háje, vyžádejme si asistenci Útvaru rychlého nasazení. O vyslání ozbrojeného komanda rozhoduje policejní prezident se souhlasem ministra vnitra. Formulář o vyslání najdeme na webových stránkách policie. Uveďme přibližný čas návštěvy konkrétní ulice a ve sjednaný čas nás bude komando čekat na rohu ulice pod kaštanem, případně u kontejneru, nebude-li v ulici kaštan.
Zásadně se doporučuje osoby v ulici neprovokovat. Zejména se vyvarujme prohlášení, že jsme rodilými Pražáky a že jdeme za tetičkou jako obvykle. Časy se změnily, nikdo už není rodilý Pražák a nic není jako obvykle. Slušný pozdrav si připravme v několika světových i pozapomenutých jazycích, ovšem chybu neuděláme, když jen svěsíme hlavu a mlčky projdeme a tetičky si ani nevšimneme.
Dbejme pokynů úředních autorit a co nejdříve se z města odstěhujme.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.