BROUCI PYTLÍCI

21.8.2019 160:58 BROUCI PYTLÍCI
Takzvané Ženevské úmluvy (Geneva Conventions) upravují standardy mezinárodního práva pro humanitární zacházení s civilisty, zajataci a raněnými během válečných konfliktů. Úmluvy jsou čtyři a v roce 1991 se začalo mluvit o páté ženevské úmluvě, která by upravovala také standardy pro zacházení s přírodou. Téma ochrany přírody oživilo 22 vědců v časopisu Nature:
„The United Nations‘ International Law Commission is meeting this month to push forward a 2013 programme to protect the environment in regions of armed conflict. We call on governments to incorporate explicit safeguards for biodiversity, and to use the commission’s recommendations to finally deliver a Fifth Geneva Convention to uphold environmental protection during such confrontations.“
(Nature, 23.7.2019)
V praxi by to mohlo vypadat tak, že voják, který s pancéřovkou zastaví tank a zabije osádku, bude postaven před válečný soud. A to proto, že v cestě pancéřové střely byl na nedělním výletě vzácný brouk Pytlík, jehož krovky střela rozmázla o tankovou věž.
V zájmu férovosti válečných procesů bude po každé válečné operaci vyhlášena přestávka na sčítání environmentálních škod, případně i mrtvých lidí, zbyde-li čas. Voják může být odsouzen pouze na základě předložených důkazů, tj. například na základě předložení brouka Pytlíka, seškrábnutého z oceli.
Ve válce se sice navzájem vymlátíme, ale brouci Pytlíci přežijí.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: BROUCI PYTLÍCI

  1. I quite like looking through a post that can make men and women think. Also, thank you for permitting me to comment!

  2. Bobette Lapa napsal:

    Aw, this was a very nice post. Spending some time and actual effort to create a good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.

  3. Moshe Gillies napsal:

    You are so cool! I don’t think I’ve truly read anything like that before. So good to discover somebody with a few original thoughts on this subject matter. Seriously.. thank you for starting this up. This web site is something that is required on the web, someone with a little originality!

  4. Darwin Maille napsal:

    Good post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon every day. It’s always helpful to read content from other writers and use something from their web sites.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.