NEEKOLOGICKÁ EKOLOGIE

29.4.2018 15:51 NEEKOLOGICKÁ EKOLOGIE
„Stav klimatické nouze“ se zrodil někdy v roce 2014. Organizátoři CMP (Climate Mobilization Project) by oponovali, že stav klimatické nouze tu je již mnoho let a že v roce 2014 pouze obdržel formální kabát: „Prior to our founding in 2014, there was no climate group organizing around the need for WWII-scale emergency speed transition to a zero emissions just economy.“ Nyní již víme, že jsme všichni společně ve stavu klimatické nouze.
Zakladatelka CMP Margareta Klein Salamonová naléhá, abychom všichni přešli do nouzového režimu: „Představ si, že tvůj dům hoří. Co uděláš ?“ „Uděláš cokoli, aby ses pokusil oheň uhasit nebo dům opustit.“
Na vyhlášení stavu klimatické nouze naléhá také strana Zelených, která se odvolává na zprávu Mezivládního panelu pro klimatickou změnu OSN, podle které máme pouze 12 let na to, abychom klimaticky nezkolabovali: „Podle OSN nám zanedlouho hrozí klimatický kolaps. Jsme ve stavu klimatické nouze.“ (24.1.2019) Jedná se o ozvěnu pět let staré výzvy CMP.
Odpovědní lidé ovšem mezitím nezaháleli. Prosadili omezení jednorázových plastů a od roku 2021 úplný zákaz čistítek uší, brček, míchátek, balónkových tyček a kelímků a obalů na potraviny a od roku 2023 úplný zákaz talířů a příborů. Odpovědní prodejci rovněž mezitím nezaháleli a například plastové příbory nahradili dřevěnými příbory. Ty lze po použití například přiložit do ohně (komu dům již hoří) nebo si z nich dům postavit (aby si později mohli hořící dům vytvořit).
Bambusový nůž či vidlička v bio kvalitě přicestovaly, aby nás vyvedly ze stavu klimatické nouze, až z dalekého Tchajwanu (Hypermarket Globus), tj. neekologickou lodní dopravou. Zelení na neekologičnost přepravy zareagovali po svém, a to ve stavu intelektuální nouze:
Pokud bambusové příbory nepřinesli kolpíci tchajwanští, naučte se raději jíst rukama.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: NEEKOLOGICKÁ EKOLOGIE

  1. In our increasingly fast-paced and stressful world, maintaining good health is a priority for many
    individuals.

    my site order Biogenix Gummies

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.