MOST IV

6.1.2018 11:39 MOST IV
Po vzoru Dublinu se další město rozhodlo přispět k inkluzi a integraci osob, přicházejících do města z mimoměstských oblastí. Za tím účelem město schválilo splynovou, fúzovou politiku (merging policy, což se obtížně překládá), jejímiž čtyřmi klíčovými principy bude následující:
– všichni obyvatelé města se musejí podílet a sdílet odpovědnost za žadatele o splynutí v zájmu snížení nepřiměřeného zatížení okrajových částí města (all citizens must participate and share responsibility for merging seekers, to reduce the dispropotionate burden on suburbs),
– měla by být posílena bezpečnostní opatření; všichni žadatelé o splynutí musejí být při příchodu registrováni a obyvatelé města musí udržovat městské hranice (security measures should be stepped up; all merging seekers must be registered upon arrival and citizens must maintain the city borders),
– žadatelé o splynutí by se měli řídit pravidly systému a nepokoušet se sami přecházet z bytu do bytu (merging seekers should follow the rules of the system and not attempt to move between appartments on their own),
– rychlejší postupy: lidé, kteří potřebují rychlé splynutí, by ho měli dostat rychleji, zatímco těm, kteří nemají právo zůstat, umožnit návrat za hranice města rychlým a důstojným způsobem (faster procedures: people in need of fast merging should get it much faster, whist also allowing those who do not have the right to stay to be returned beyond the city borders in a swift and dignified manner).
Jak to bude fungovat ?
Žadatel o splynutí, který prokáže „úpřimný vztah“ k některé rodině, bude do té rodiny přemístěn s vidinou větší šance na inkluzi a integraci.
Žadatel bez úpřimného vztahu bude umístněn automaticky do nějaké rodiny na základě rozmísťovacího klíče podle rodinného rozpočtu a počtu členů domácnosti.
Žadatel s velmi malou šancí na splynutí bude odfiltrován na městské bráně a měl by být vyřízen na této bráně.
Žadatel si bude moci vybrat ze čtyř rodin, které budou mít v tu chvíli nejméně splynutých; pokud bude mít žadatel diplom, využitelný v konkrétní rodině, bude přemístěn tam.
Dětský žadatel bude vyslechnut v přátelském ovzduší a osamocenému dítěti bude do 24 hodin přidělen opatrovník.
Žadatel, který bude tvrdit, že má rodinné příslušníky v konkrétním bytě, bude umístěn tam (pravdivost musí ověřit příslušná bytná; bude-li žadatel lhát, půjde za trest do jiného bytu).
Žadatelé ve skupině max. 30 osob si mohou vybrat společný byt, protože se znají nebo se poznali na cestě do města.
Žadatel, který se pokusí vyhnout registraci nebo zalže o upřímném vztahu, bude za trest umístěn do náhodně zvolené rodiny podle rozmísťovacího klíče.
Tak to bude fungovat, protože tak se demokraticky rozhodlo (all districts should share responsibility for merging seekers and abide by the obligations set out in the law which has been democratically agreed).
Kdo se vzepře, nedostane vepře (districts refusing to accept merging of applicants to their territory would face limits on their access to funds).
Do tří let se najede na plný splyn a pak to zkontroluje EASM (European Agency for Merging).
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.