TÝMOVÁ KANDIDÁTKA HVĚZD

7.6.2017 18:35 TÝMOVÁ KANDIDÁTKA HVĚZD
Před několika dny jsem na základě předchozích úvah učinil logický závěr, že systém politických stran není pro mě. Ve volbách nemůžu hlasovat pro politickou stranu, v níž se pod stejnou značkou scházejí politici s protichůdnými názory. Kroužkování nestačí, navíc převážné množství jmen na kandidátkách vůbec neznám. Řešením jsou takzvané týmové kandidátky hvězd.
Analogii lze nalézt ve sportu. Sportovní týmy pro kolektivní sporty se sestavují z výjimečných individualit, které kromě vlastní výkonnosti jsou nadány schopností spolupracovat ve prospěch týmu. Mezi kolektivní sporty patří například basketbal, fotbal, házená, hokej, pólo, ragby či volejbal. Pro účel parlamentních voleb je nejvodnější australský fotbal, který se počtem hráčů 18 nejvíce přibližuje počtu volených poslanců 200.
Přes seznam výjimečných individualit si položím plán hřiště (sněmovny) a rozmístím vhodné hráče (poslance) po hřišti (sněmovně) do tří skupin po šesti.
V dolních lavicích je 6 obránců – zadní řada má postranní Back Pockets a střední Full Back, přední obranná řada pak Centre Half Back a dva Half Back Flanks. Centroví poslanci (Full Back a Centre Half Back) musejí být vysocí, silní a důvěryhodní. Postranní poslanci (Back Pockets a Half Back Flanks) musejí být menší, rychlí a důvěryhodní.
V bočních lavicích je 6 záložníků – prostřední Ruckman, který chodí na rozskoky, dále Rover, Ruck Rover, Center a dva Wings. Prostřední poslanec (Ruckman) musí být nejvyšší a důvěryhodný, ostatní centroví poslanci (Rover, Ruck Rover a Center) musejí být rychlí, silní s obrovskou fyzickou zdatností a důvěryhodní a křídloví poslanci (Wings) musejí být rychlí, útoční a důvěryhodní.
V předních lavicích je 6 útočníků – v přední řadě Forward Pockets a střední Full Forward, v řadě za nimi postranní Half Forward Flanks a střední Centre Half Forward. Středoví poslanci (Full Forward a Centre Half Forward) musejí být vysocí, silní a důvěryhodní, postranní poslanci (Forward Pockets a Half Forward Flanks) musejí být menší, agilní a důvěryhodní.
Překryvem seznamu individualit a plánu hřiště sestavím týmovou kandidátku hvězd. Poslanců zvolím sice jen 18, ale při absenci chráničů na těle (v australském fotbalu jsou povoleny pouze chrániče zubů) bude prosazování politických názorů i tak bolet. Zvolím individuality, které snesou ránu. Například snesou ránu, že po hlasování budou muset zase tvrdě trénovat.
Podstatné je, že nebudou hlasovat podle pravidel wrestlingu nebo kickboxu.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.