LOGISTICKÁ ÚLOHA

30.5.2017 20:27 LOGISTICKÁ ÚLOHA
Tunel Blanka se skládá z Brusnického tunelu, Dejvického tunelu a Bubenečského tunelu. Měří celkem 5502 metrů, mimo výjezdů na obou stranách má čtyři mezivýjezdy uprostřed své délky a jeho výškový profil klesá pod sklonem 5% ke svému minimu pod Vltavou na mínus 113,5 metru.
Obvyklé rychlostní omezení provozu je 70 km/h. Při této rychlosti vozidlo, které vjelo do tunelu ze strany Břevnova, dosáhne prvního mezivýjezdu za 1,20 minuty, druhého mezivýjezdu za 2,07 minuty a výjezdu dosáhne za 4,72 minuty. V opačném směru ze strany Troje vozidlo při této rychlosti dosáhne prvního mezivýjezdu za 2,65 minuty, druhého mezivýjezdu za 3,51 minuty a výjezdu dosáhne rovněž za 4,72 minuty. To jsou základní logistické parametry úlohy.
Logistická úloha základního stupně zní: v jakých odstupech musejí tři vozidla z jedné strany a tři vozidla z druhé strany vjet do tunelu Blanka, aby všech šest vozidel dosáhlo všech šesti výjezdu ve stejný okamžik ?
V tento okamžik bude v tunelu při průměrném rozestupu vozidel a průměrném obsazení vozidel průměrně 1760 lidí. Od kteréhokoli z 23 únikových východů, které jsou v délce tunelu každých průměrně 200 metrů, jsou průměrně vzdáleni 50 metrů. Při průměrné únikové rychlosti 7 km/h dosáhnou nejbližšího únikového východu průměrně za 25,7 vteřiny. Uprostřed únikových východů, které propojují oba tunelové tubusy, se uniknuvší srazí a vznikne průměrný počet boulí.
Logistická úloha pokročilého stupně zní: Jakou průměrnou rychlostí musejí záchranáři tunelu Blanka lepit náplasti na boule, aby žádná z boulí nezůstala neošetřena ?
Podélný a polopříčný systém větrání, který spíná odsávání při 10mg NO a 70ppm CO a při kouři, nereaguje na molekuly v kanálech pro odvod kouře v technické chodbě pod vozovkou, které nebyly pro svoji vysokou specifickou hmotnost zahrnuty do Bayesovské kauzální sítě, určující počet poškození zdraví za rok na 1 kilometr tunelu.
Logistická úloha nejvyššího stupně zní: Co budeme počítat ?
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: LOGISTICKÁ ÚLOHA

  1. Zxndxx napsal:

    crestor hell – rosuvastatin pills black caduet online sound

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.