UMĚLECKÁ CHIRURGIE

2.8.2016 21:12 UMĚLECKÁ CHIRURGIE
Při cestě k plastickému chirurgovi se mi honilo hlavou, proč je chirurg plastický, když každý jiný chirurg taky neoperuje dvojrozměrně. Plastický chirurg mi posléze vysvětlil, že je plastický nikoliv podle plastické, tj. trojrozměrné mapy, ale podle řeckého ‚plastiké techné‘, tj. umění tvarování.
Umělec tvarovatel mi zvětšil poprsí podle vzoru časopisu Blesk pro ženy (aby se vybalancoval můj hrb na zádech), umístil mi výše šourek podle vzoru časopisu Autorevue (aby se utišila má zvonivá kolena), zvětšil mi počet žeber podle vzoru časopisu Naše vojsko (aby mé veliké srdce dostalo velikou ochranu) a obrátil mi klouby dolních končetin podle vzoru časopisu Kynologie (aby se zrychlil můj běh odkudkoli kamkoli pro cokoli, zejména pro blůzky a flakónky).
Nyní jsem dokonalá entita, připravená na setkání s EBE (extraterestrial biological entity), které se mě již nepoleká. Stálo mě to sice 150 tisíc, ale smysl mé existence byl konečně naplněn. Nepodobám se nikomu jinému, jsem zhmotněná jedinečnost. Umělecký výtvor.
Kosmetický průmysl šílí. Módní průmysl šílí. Kosmetické firmy zaplavily trh revolučními krémy na umělecké tvarování osobnosti, módní návrháři se předbíhají v extravagantním uměleckém modelování modelů, podtrhujících osobnost. Vyvrcholení sezóny se probírá na titulkách všech exkluzívních dámských i pánských časopisů. Kdo neví, co bude vyvrcholením sezóny, jako by nebyl.
Plastický chirurg mi vymodeluje pihu nesmrtelnosti.
Budu navěky s vámi.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.