REFERENDUM

4.7.2016 21:02 REFERENDUM
Do rozvíjející se diskuse o vypsání referenda k vystoupené České republiky z Evropské unie očekávaně zasáhl předseda Evropské komise. Odňal téma nejen prezidentovi České republiky a předsedovi vlády České republiky, ale i občanům České republiky přísným, ale spravedlivým rozhodnutím:
„Jediným orgánem, který má právo rozhodnout a který rozhodne o referendu, je Evropská komise, a to ze tří důvodů:
– protože Evropská komise je jediným tělesem, které ztělesňuje nadnárodní zájmy Evropské unie,
– protože jedině rozhodnutí nezávislého tělesa může být objektivní, a
– protože může.“
Po vzrušených osmadvacetihlasých debatách, které nepřinesly touženou vyváženost názorů, předseda EK rozhodl, že z důvodu transparentnosti a s odvoláním na demokratické principy Smlouvy o EHS bude vypsáno referendum k otázce referenda mezi zaměstnanci Evropské komise. Účast v referendu o referendu bude povinná pod sankcí odchodu do exilu (do domovské země, v případě Bruselanů za perimetr města), čímž bude získán reprezentativní vzorek více než dvaceti jednoho tisíce hlasů. Výjimku obdržel pouze kotelník s odkazem, že tomu nerozumí.
Referendum o referendu bude vypsáno v nejbližších dnech. Všem zaměstnancům Evropské komise bylo doporučeno projednat svůj postoj s rodinnými příslušníky. Výslovně bylo nedoporučeno (zakázáno) radit se s kýmkoliv v České republice, jelikož Evropská komise požaduje naprostou nezávislost a nesmí požadovat ani přijímat pokyny od žádné vlády, ani od vlády lidu.
V České republice se výsledek referenda o referendu očekává s napětím. Předseda vlády oznámil, že se referendu o referendu bezpodmínečně podřídí a občanům zamával. Prezident České republiky neoznámil nic a zamával holí.
Držím nám palce.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.