VÁLEČNÁ OBNOVA

Stále častěji musí Ahmed zprostředkovaně odpovídat na otázku, jestli bude válka. Znovu a znovu dává stejnou odpověď. Přitom mu pokaždé hlavou znovu proběhnou všechny argumenty a bezděčně je testuje, zda jsou stále silné. Kdyby v nich zjistil trhliny, sám by začal argumenty revidovat a byl by zvědav, zda by došel k jinému závěru.

Podle informací od Sálima komunikace mezi americkými a ruskými tajnými službami probíhá na obvyklé úrovni. Stále platí dohoda o tom, že válka je přípustná jen tehdy a tam, kde to obě služby dovolí. Může jít o válku pouze v omezeném technologickém rozsahu a pouze na schváleném území. Neshodnou-li se obě strany na zbraních, geografickém rozsahu a nejvyšším možném počtu obětí, válka nebude. Po ukončení války musí válečný prostor zůstat ve stavu obnovitelnosti, neboť obnova válkou postiženého území je součástí válečného plánování.

Ve střední Evropě válka nebude. Bude sice vybudovaná nová bezpečnostní architektura, ale bez zabíjení. Nevrátí se někdejší sféry vlivu, neboť jak zájem Ruska, tak zájem Spojených států o Evropu bude menší než dřív. Rusko si zajistí dostatečné nárazníkové pásmo a všechny ostatní státy mimo toto nárazníkové pásmo budou ponechány svému osudu.

Ahmed při každé odpovědi testuje své argumenty a s uspokojením konstatuje, že revize odpovědi není potřeba.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.